11 / 05 / 2024

Fi Yapı'dan son dakika duyurusu!

Fi Yapı'dan son dakika duyurusu!

Fi Yapı'dan son dakika açıklaması geldi. İşte Fi Yapı Yönetim Kurulu başkanı Fikret İnan'ın imzası ile yayımlanan duyurunun ayrıntıları...



TMSF kayyumlarının görevlerini kötüye kullanmaları ve Vergi Dairelerinin de usulsüz cezalar kesmesi neticesinde şu anda 40 Milyon TL alacaklı olması gerekirken 75 Milyon TL vergi dairelerine, 47 Milyon TL SGK'ya toplamda 122 Milyon TL borçlu duruma düşürüldü. Fi Yapı açıklamasında ayrıca şunlar söylendi:

"Usulsüz ve haksız işlemler için vergi dairelerine davalar açtık. Davalardan bir tanesi sonuçlandı ve yapılan işlemin usulsüz olduğu tespit edilerek 18 Milyon TL'lik kısmı iptal edilmiştir. Diğer davaları da kazanacağımızdan şüphemiz yoktur. Şirketlerimizi TMSF'den iade aldıktan sonra ilk işimiz Fi Life projemizin tamamının faturalarını kestik. Bu projemizi 2015 senesinde teslim ettiğimiz için KDV oranını %1 den kestik ve hiçbir müşterimizden bu bedeli talep etmedik."

Fi Yapı dan son dakika duyurusu!

Hemen ardından Fi Side projemizin faturalarını da kesmek mecburiyetinde olduğumuz için bu faturaları da kesmeye başladıklarını açıklayan Fi Yapı,  "Fi Side projemizin faturalarını kesmeseydik Maliye tarafından yapılacak incelemede yaklaşık 250 Milyon TL gibi bir rakam ceza kesilecekti. Çünkü Vergi Usul Kanununa göre beyan etmediğimiz rakamın 3 katına kadar vergi dairesinin vergi ziyaı cezası kesme hakkı mevcuttur. Şirket yönetimi TMSF kayyumlarındayken, Fikret İnan olarak noterden ihtarname göndererek tüm projelerin faturalarının kesilmesini ihtar ettim. Buradan elde edilecek KDV bedelleri ile de Fi Side projemizde 500 dairenin teslim edilebileceğini de belirttim. Ancak yaptığım hiçbir ihtarı dikkate almadıkları gibi bu ihtarımı da dikkate almadılar." dedi.


Geri Dön