06 / 05 / 2024

Fiat Egea alıcılarına müjde! Fiyat 170 bin TL'ye inecek!

Fiat Egea alıcılarına müjde! Fiyat 170 bin TL'ye inecek!

Otomobil satışları otomobil fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle durma noktasına geldi. Peki otomobil sektöründeki fiyat artışı ne zaman duracak? İşte detaylar...



Otomobil satışları otomobil fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle durma noktasına geldi. Peki otomobil sektöründeki fiyat artışı ne zaman duracak? İşte detaylar...


Pandemi, tedarik sorunları, ekonomi piyasasının etkileyişi ile otomobil sektöründeki fiyat artışı üreticilerini de etkiledi. Fiyatların tavan yaptığı otomotiv sektöründe otomobil almayı bekleyen vatandaşları neler bekliyor?


Teknoloji editörü Mustafa Yılmaz'ın otomotiv sektörü ile ilgili yazısında;

En ucuz binek otomobilin bile 250 bin TL ve üzeri fiyatlardan satıldığı, Türkiye’de satılan sıfır otomobillere baktığımızda en ucuz seçeneklerin Clio, Taliant, Egea ya da Honda City gibi modeller olduğu yer alıyor.

Bu modeller arasında özellikle Egea için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Türkiye’de açık ara en çok satan otomobil olan Egea, hem tasarımı, hem de sunduğu fiyat avantajıyla hayli popüler bir otomobil.

Peki bu otomobilin dış tasarımı aynı kalıp, iç opsiyonların bazıları eksilseydi ve fiyatı da 170 bin TL’ye kadar düşseydi tercihiniz yine Egea olur muydu?

Şu sıralar markalar ucuz opsiyonlu modeller satışa sunmak için kolları sıvamış durumda. Bu tarz modellerde daha eski teknolojiler kullanılarak fiyat skalası biraz daha düşürülüyor.

Örneğin Volkswagen ülkemizde de satışa sunduğu T-Cross ve Tiago modellerinde, manuel el freni, eski tip vites ve bazı eski teknolojiler ile fiyatı düşürmüştü.

Şimdi benzer bir durum Fiat için de söz konusu. İddialara göre Fiat, Egea’nın daha boş bir versiyonu için kolları sıvadı.

Easy donanımdan bile boş olacak yeni modelin fiyatı da çok düşük olacak. En azından iddialar bu yönde. Hatta sızdırılan yurt dışı fiyatı göz önüne alındığında ülkemizde 170 bin TL gibi makul bir etiketle satışa çıkması da sürpriz olmaz.

Elbette şimdilik Fiat’tan gelmiş resmi bir açıklama olmadığını da belirtelim. Fakat tüm üreticilerin bu stratejiyi kullanmaya başladıklarını düşünürsek, bu söylenti pek de mantık dışı görünmüyor. Bilgileri yer alıyor.

Renault Zoe'den 50 bin TL'lik indirim! İşte Renault Zoe Şubat ayı güncel fiyat listesi...

Peugeot, Hyundai, Citroen Araba kampanyalarında Son fırsat!


Geri Dön