26 / 05 / 2024

Fikirtepe Başaran adasındaki son durum!

Fikirtepe Başaran adasındaki son durum!

Başaran İnşaat birinci adasında imzalar bitmeden başlayan hafriyat ve şantiye yapım çalışmaları devam ederken kalan son imza da attırılarak % 100 bitirilmiş oldu.



Başaran İnşaat birinci adasında imzalar bitmeden başlayan hafriyat ve şantiye yapım çalışmaları devam ederken kalan son imza da attırılarak % 100 bitirilmiş oldu. Ancak , mahkeme tedbiri olan bir binanın usulsüz yıkımından dolayı bir suç duyurusu ve dava gündemde .. 


Başaran Birinci adasında % 100 imzalar tamam ...

Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde seçimle beraber bazı belirsizlikler devam etse de iş yapmak isteyen firmalar yollarına devam ediyor ...

Fikirtepe'de yıkım işlemleri biten ancak yıkılmayan bir iki binası kalan Başaran İnşaat birinci adasında, bir taraftan harfiyat işlemleri devam ederken son imzanın da bitmesi ada sakinleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Başaran inşaat sona kalan Mehmet Ozan Bey ile de yapılan pazarlıklar sonucu mutabakata vararak sözleşme imzaladı ve % 100 imzaları bitirmiş oldu.


Başaran şantiyesinde usulsüzlük var mı ?

Yıkım aşamasında yapıldığı iddia edilen bir usulsüzlükle ilgili, isminin şimdilik açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın yapacağını duyduğumuz şikayetle ilgili nasıl bir gelişme olacağı ise belirsizliğini koruyor ..


FİKİRTEPEHABER.COM olarak elde ettiğimiz bir bilgiye göre başaran birinci adasında tedbir konulmuş ve davası devam eden bir binanın davacı taraflarından habersiz yıkıldığı için suç duyurusunda bulunmağa ve akabinde de dava açmaya hazırlandığı belirtiliyor. Bu konu ile ilgili davada taraf olan vatandaşın firmanın yaptığı usulsüz yıkım ve dava konusu taşınmazın konulan tedbir ve bilirkişi yolu ile tesciline rağmen yıkım yoluyla ortadan kaldırılması ve yok edilmesinden dolayı hukuki süreci işletmeye başlatacağı belirtildi. Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız firma yetkililerine ulaşamadık. Ancak, firmadan konuya ilişkin tarafımıza yapılacak her türlü bilgi dahil, FİKİRTEPEHABER.COM olarak Başaran adasında ilerleyen dönemlerde tespit ettiğimiz, yaşanacak gelişmeleri de daha detaylı olarak sizler için paylaşacağız ...


Başaran inşaat hali hazırda Fikirtepe'de iki ada ile çoğunluk anlaşması yapmış bir adasında dava konusu haricinde % 100 imzaları tamamlamış bulunuyor. 

İkinci adasında henüz sözleşmeyi imzalamayan vatandaşlar ile yaptığımız görüşmelerde firmanın ilk görüşmeler esnasında ticari alan olarak kendilerine bazı sözler verildiğini , ancak verilen bu sözlerin tutulmadığını belirtmekteler. Vatandaşlar, firma yetkililerinin kendileri tarafından bazı teklifleri olmasına rağmen mutabakat noktasında verilen sözlerin iptal edildiği ve yok sayıldığı iddiası ile anlaşamadıklarını  ve bu konuda kendilerinin de mağduriyet yaşadıklarını belirtmekteler..


Başaran ikinci adasında anlaşma yapmış anacak sürecin uzamasından dolayı mağduriyet yaşaya vatandaşlar firmanın bir an önce sözleşmeleri tamamlayıp ada için boşalt vermesini ve işe başlamasını bekliyorlar.


Başaran İnşaat Fikirtepe'de ada toplamaya devam ediyor ...

Başaran İnşaat'ın girdiği bir diğer adada imzalar henüz bitmemişken Fikirtepe'de yeni bir ada alma girişimleri bizlere ulaşan bilgiler arasında.



Fikirtepe Haber 


Geri Dön