27 / 04 / 2024

Fikirtepe için karar 1 hafta içinde açıklanacak!

Fikirtepe için karar 1 hafta içinde açıklanacak!

Kadıköy Belediyesi'nden aldığımız bilgilere göre, özel proje alanı ilan edilen Fikirtepe için Bakanlık 1 hafta içinde açıklama yapacak...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Fikirtepe özel proje alanı ilan edildi. Böylelikle bölgede 3'te 2 çoğunluğun sağlandığı tüm alanlarda proje yapılabilecek. Kadıköy Belediyesi'nin verdiği bilgiye göre, bölge için Bakanlık 1 hafta içinde açıklama yapacak. Şimdi ise gözler Bakanlığın yapacağı o açıklamaya çevrildi. 


Fikirtepe'de süreç nasıl başladı? 

Uzun zamandır gündemde olan Fikirtepe'deki imar süreci bundan 2.5 yıl önce başladı. O tarihte bölgede bir imar uygulaması ile yenileme çalışmaları başlatılmak istendi. Girilen yeni süreçte Fikirtepeliler müteahhit firmalalarla anlaşarak sözleşmeler yaptı. Ancak yüzde 100 çoğunluğa ulaşamayan pek çok arsa da sorunlar boy gösterdi ve işler durma noktasına geldi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son adımı ile bölge 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanlar kapsamına alındı. Söz konusu yasaya göre, 2/3 çoğunluğu alan arsaların yıkılabilmesi ve inşaatların başlayabilmesi artık mümkün olacak. 


Kira yardımı var 

Bakanlığın atmış olduğu bu adım ile Fikirtepe'de inşaatların önündeki engel de kalkmış oldu. Yani arsasında 3'te 2 çoğunluğu sağlayan tüm malikler müteahhitlerle anlaşarak inşaatlarını rahatlıkla yaptırabilecekler. Ayrıca bölgenin afet riski altındaki alanlar kapsamına alınmasıyla söz konusu yasayla getirilen türlü avantajlardan da yararlanılacak. Buna göre, indirimli konut faizi, kira yardımı, harç ve vergi muafiyetlerine tabi edilecek. 



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 



Geri Dön