30 / 04 / 2024

10 yıllık kiracı tahliyeleri için son 1 hafta!

10 yıllık kiracı tahliyeleri için son 1 hafta!

1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren iki senelik süre ile ertelenen 10 yıllık kiracı tahliyesi uygulaması için ev sahipleri kolları sıvadı. 10 yıllık kiracı tahliyeleri için son 1 hafta kaldı...



10 yıllık kiracı tahliyesi ne zaman başlayacak?

Ev sahipleri ve kiracıları arasındaki hukuki ilişkileri Borçlar Kanunu düzenliyor. Kanun kapsamında on yıllık kiracıların tahliye uygulaması 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ertelenmişti.


Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, ev sahipleri ancak on yıllık kiracılarını sebep göstermeden evden çıkarabilecek. Bunun dışında on yılı dolmamış kiracıların tahliyesi için birtakım haklı nedenlerin meydana gelmiş olması gerekiyor.


2 yıllık süre ile ertelenen 10 yıllık kiracı tahliyeleri için son 1 hafta bulunuyor.


Böylece 1 temmuz 2014 tarihinden itibaren ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını herhangi bir sebep göstermeksizin evinden tahliye edebilme hakkına sahip oluyor.


Borçlar Kanunu geçici 2. madde:

GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu Kanunun 1 inci maddesinin son cümlesi hükmü bir defaya mahsus olmak üzere, bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Türk Borçlar Kanununun 347 nci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde öngörülen kira sözleşmelerinden on yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre beş yıldan daha kısa olanlar hakkında, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl; on yıllık uzama süresi dolmuş olanlar hakkında da yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl sonra uygulanır.


Beş yıllık kiracı tahliyesi!


Geri Dön