21 / 05 / 2024

Fikirtepe'deki Suriyeliler'i Tuzla'ya taşınmaya AFAD ikna edecek!

Fikirtepe'deki Suriyeliler'i Tuzla'ya taşınmaya AFAD ikna edecek!

İstanbul’un kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de terkedilen ve yıkılmayı bekleyen binalara sığınan Suriyeliler’in bölgeden taşınması için Kaymakamlık ve Kadıköy Belediyesi harekete geçti ancak sığınmacılar Tuzla’daki kampa gitmek istemiyor...



Fikirtepe’ye sığınan Suriyeliler Tuzla’ya taşınamadığı için yıkım işlemleri başlayamadı. Bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri burada yaşayan yüzlerce Suriyeli’yi, İstanbul dışındaki kamplarda yaşamaya ikna etmeye çalışıyor.


Tahliye yapılamadığı için Fikirtepe’deki yıkımlar da başlayamadı. Bunun üzerine bölgedeki durumu incelemek için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri bölgeye sevkedildi. AFAD, belediye ekipleriyle birlikte Fikirtepe’de yaşayan Suriyeli aileleri barınma merkezlerine gitmeleri için ikna etmeye çalışacak. AFAD’ın bölgedeki çalışmasının bir kaç gün sürmesi bekleniyor.

 

Tahliye yapılamadı

 

Kentsel dönüşüm sürecinin 4 yıldır devam ettiği, terk edilmiş ve yer yer yıkılmış binaların yer aldığı Fikirtepe, savaştan kaçarak İstanbul’a sığınan Suriyeli vatandaşların adresi oldu. Riskli alanlarda bulunan ve can güvenliğini tehdit eden yapılara yerleşen 10 Suriyeli aile yani yaklaşık 100 kişinin, dün Tuzla’daki bir kampa taşınacağı ifade edilmişti. 


Vatan Gazetesi'nin haberine göre; belediyeden yapılan açıklamada “Tuzla sığınma kampının kapandığı bilgisinin alınmasıyla birlikte, yıkım işlemi durduruldu. AFAD bölgede inceleme başlattı ve Suriyeli sığınmacıların bölge tahliye edildikten sonra ne olacağına dair yeni bir çözüm arayışına girildi ” denildi.



Geri Dön