30 / 07 / 2024

afad fikirtep suriyeli

afad fikirtep suriyeli

İstanbul’un kentsel dönüşüm bölgesi Fikirtepe’de terkedilen ve yıkılmayı bekleyen binalara sığınan Suriyeliler’in bölgeden taşınması için Kaymakamlık ve Kadıköy Belediyesi harekete geçti ancak sığınmacılar Tuzla’daki kampa gitmek istemiyor...

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

AFAD'ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen deprem sonrasında verilen hane başı destek ödemeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Bazı vatandaşların ödemelerini henüz alamadığı belirtildi.

Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem! AFAD açıkladı! Son dakika! 

Kahramanmaraş'ta depremler devam ediyor. AFAD'ın son dakika açıklamasına göre, Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

AFAD, deprem üretebilecek fayları peş peşe açıkladı: Tam 80 fayın eli kulağında! İstanbul'da da buralara dikkat!

AFAD, 5 ve 5'ten büyük deprem üretebilecek fayları peş peşe açıkladı. Tam 80 fay ile İstanbul'un bazı bölgelerine dikkat çekildi...

AFAD deprem yardımı yattı mı? AFAD deprem yardımı ne zaman yatacak? 10 bin TL yardım yatmadı ne yapmam gerek?

AFAD deprem yardımının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte 10 bin TL yardıma dair detaylar!

AFAD'dan deprem bölgesine son dakika uyarısı: 5'ten büyük artçılar olabilir! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremden etkilenen şehirlerdeki artçı sarsıntılar ile ilgili konuştu. Orhan Tatar, bölge için önemli uyarılarda bulundu.

AFAD resmen açıkladı! 10 bin lira hane başı destek ödemesine başvuracaklar dikkat! Bunları gözden kaçırmayın!

AFAD, hane başı destek ödemesi ile ilgili detayları paylaştı. AFAD resmen açıkladı! 10 bin lira hane başı destek ödemesine başvuracaklar dikkat! Bunları gözden kaçırmayın!

AFAD ve Meteoroloji'den yeni uyarı! Bu illerde yaşayanlar aman dikkat!

Şanlıurfa’da dün meydana gelen sel felaketinin ardından AFAD ve Meteoroloji Müdürlüğü’nden şimdi de o iller için uyarı geldi. Fırtına ve su baskını olabilir, tedbirler artırıldı.

AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Marmara Denizi'nde deprem! AFAD 3.9, Kandilli 4.2 açıkladı! Son dakika! 

Marmara Denizi'nde saat 08.28'de bir deprem meydana geldi. AFAD 3.9, Kandilli 4.2 açıkladı! Son dakika!

AFAD yeni bir uygulama geliştirdi! Adresini yazanın deprem riski anlaşılacak!

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından, diğer illerde de deprem riski konusunda uzmanların uyarılarına dikkat edilmeye başlandı. AFAD da deprem ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

afad fikirtep suriyeli Haberi

afad fikirtep suriyeli

Fikirtepe’ye sığınan Suriyeliler Tuzla’ya taşınamadığı için yıkım işlemleri başlayamadı. Bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri burada yaşayan yüzlerce Suriyeli’yi, İstanbul dışındaki kamplarda yaşamaya ikna etmeye çalışıyor.


Tahliye yapılamadığı için Fikirtepe’deki yıkımlar da başlayamadı. Bunun üzerine bölgedeki durumu incelemek için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri bölgeye sevkedildi. AFAD, belediye ekipleriyle birlikte Fikirtepe’de yaşayan Suriyeli aileleri barınma merkezlerine gitmeleri için ikna etmeye çalışacak. AFAD’ın bölgedeki çalışmasının bir kaç gün sürmesi bekleniyor.

Tahliye yapılamadı

Kentsel dönüşüm sürecinin 4 yıldır devam ettiği, terk edilmiş ve yer yer yıkılmış binaların yer aldığı Fikirtepe, savaştan kaçarak İstanbul’a sığınan Suriyeli vatandaşların adresi oldu. Riskli alanlarda bulunan ve can güvenliğini tehdit eden yapılara yerleşen 10 Suriyeli aile yani yaklaşık 100 kişinin, dün Tuzla’daki bir kampa taşınacağı ifade edilmişti. 


Vatan...