03 / 05 / 2024

AFAD yeni bir uygulama geliştirdi! Adresini yazanın deprem riski anlaşılacak!

AFAD yeni bir uygulama geliştirdi! Adresini yazanın deprem riski anlaşılacak!

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından, diğer illerde de deprem riski konusunda uzmanların uyarılarına dikkat edilmeye başlandı. AFAD da deprem ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.



AFAD deprem çalışmalarına ediyor ve bu çalışmalar kapsamında oldukça önemli bir uygulama oluşturdu. AFAD'ın bu yeni uygulaması ile Türkiye Deprem Tehlike Haritası, her vatandaşın kolayca erişebileceği bir şekilde sunulacak. Bu sayede herkes, bulunduğu bölgedeki deprem riskini öğrenip, gerekli tedbirleri alabilecek. AFAD tarafından geliştirilen uygulamanın detayları haberimizde.

AFAD yeni bir uygulama geliştirdi! Adresini yazanın deprem riski anlaşılacak!

AFAD  deprem uygulaması

AFAD deprem ile ilgili başarılı uygulamalar ile yer tespit, adres belirleme gibi işlemler yaparak erken müdahale ile hayat kurtarıyor. Son yaşanan depremlerde pek çok kişi maalesef hem hayatını hem de evlerini kaybetti. Bu durum deprem bölgesi olan ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızı iyice tedirgin hale getirdi. Bu konuda çalışmalarına devam eden AFAD yeni bir uygulama geliştirerek erken önlem alınması konusunda vatandaşları harekete geçirmeyi amaçlıyor. İşte AFAD tarafından geliştirilen uygulama deteyları...

AFAD, deprem sonrası yaşanan endişe ve korkulara çözüm sunmak için Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama sayesinde herkes, bulunduğu bölgedeki deprem riskini öğrenebilir. AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, uygulama nerede olursanız olun kolayca erişilebilir durumda. Vatandaşlar, uygulamanın nasıl kullanılacağına dair araştırmalarına başladılar. Bu uygulama sayesinde, deprem riski olan bölgelerde yaşayanlar, alacakları önlemleri daha sağlıklı bir şekilde planlayabilirler.
 


Geri Dön