28 / 04 / 2024

Fikret İnan Türkiye'yi gezerek 50 şehirde konut yapacak

Fikret İnan Türkiye'yi gezerek 50 şehirde konut yapacak

Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 81 ilin 50'sinde konut üretmeyi hedefliyor



Fi-Yapı Başkanı Fikret İnan, 81 ilin 50'sinde konut üretmeyi hedefliyor. Martta dev bir araştırmaya başlayacaklarını söyleyen İnan, "Otobüsle kentleri gezip gayrimenkul yatırımı için röntgen çekeceğiz" dedi. 

Ucuz konut konseptiyle yola çıkan ve 2009'da art arda projeler satışa çıkararak büyük bir atak yapan Fi Yapı, İstanbul sınırlarının dışına taşmak niyetinde. Şirketin patronu Fikret İnan, Mart ayında sektöre rehber olabilecek nitelikte büyük bir araştırma için düğmeye basacaklarını söyledi.

Türkiye'nin 81 ilini dolaşarak bilgi toplayacaklarını belirten Fikret İnan, bu sayede hangi şehirde ne tipte konut yatırımına ihtiyaç olduğu konusunda envanter oluşturmak istediklerini ifade etti.

'TALEP TOPLAYACAĞIZ'
Proje için bir Mercedes otobüs satın aldığını söyleyen İnan, "İçini tıpkı ofis gibi yaptırıyoruz, özel eğitimli dört elemanla bu otobüsü martta yola çıkaracağız" dedi. İnan, vatandaştan nasıl bir konut istediklerine dair talep toplayacaklarını kaydederek, "Araştırmalar yaparak kentlerin durumunu ortaya çıkaracağız. Bulunmaz bir veri kaynağı oluşacak. Yatırımcılar, arsa sahipleri, konut almak isteyenler... Herkesle görüşeceğiz. 1 yıllık araştırma sonucunda 50 ilde konut inşa edeceğiz" diye konuştu.

2010'da teslimlere yoğunlaşacaklarını belirten inan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu yıl bizim açımızdan spekülasyonların biteceği bir yıl olacak. Teslimlere başlıyoruz. 4 bin daire borcumuz i var. 2010'da normalde 500 konut için teslim taahhüdümüz var; ancak bize erken teslimlerle anahtar dağıtacağız. Elimizdeki konutların yüzde 60'ını sattık. Bu sene tek daire satmasak bile tüm taahhütlerimizi bitirecek kadar nakit akışımız var. Birkaç ay öncesine kadar böyle düşünmüyordum ama Bahçeşehir'deki Fi-Side projesi çok iyi sattı; bizi uçurdu. Şimdi önümü çok daha rahat görüyorum. İzmir'de 5 bin, Ankara'da 10 bin konutluk arsa arayışlarımız sürüyor."

TOKİ ile hiç iş yapmadığını belirten İnan, "O prosedür bana göre değil; ruhum daralır, yapamam" şeklinde konuştu.

Yüzde 25 kâr garantili daire satacak
 
15 Ocak'ta satışa çıkması planlanan Fi-Yaka Tuzla 3'teki dairelerde kâr garantili satış yöntemi uygulanacak. Buna göre, daire bedeli Mart 2010'da peşin alınacak. Daireler bir yıl içinde teslim edilecek. Ev sahibi dairesini almaya gittiğinde ya anahtarı alacak ya da parayı tercih edecek. Şayet ev sahibi parayı tercih eder ve evi Fi-Yapı'ya satarsa, parası yüzde 25 primle iade edilecek. Ev sahipleri bir yıl sonunda yüzde 25 kâr etmeyi bu şekilde garantileyecek. Fi-Yaka Tuzla 3, 270 daireden meydana geliyor. Daireler 40 metrekare stüdyo, 60 metrekare 1+1, 80 ve 100 metrekare 2+1'lerden oluşuyor. Konut fiyatları ise 37 bin TL'den başlıyor.
Menekşe Ataselim/Habertürk

 


 


Geri Dön