27 / 04 / 2024

Fikret İnan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup!

Fikret İnan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık mektup!

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazdı. İşte Fikret İnan'ın yazdığı o mektup...



Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık mektup yazdı. Fikret İnan'ın mektubu, Fi Yapı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

Fikret İnan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektupta şirketine 2010 yılından Esenyurt Belediyesi tarafından büyük bir kumpas kurulduğunu belirterek, 2011 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de bu kumpasa destek verdiğini belirtti.

2015 yılında FETÖ soruşturması başlatıldığını dile getiren Fikret İnan, 2016 yılında da hepse girdiğini ve şirketlerinin de TMSF'ye devredildiğini kaydetti. 

ŞANTAJLARA MARUZ KALDIM

Kaleme aldığı mektupta 2023 yılında Fi Yapı'ya ait Garip Adası'nın imar durumunun Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan kararname ile iptal edildiğini dile getiren Fikret İnan, 2022'de şirketlerini mahkeme kararı ile iade aldığını belirtti. Sorumluluklarını yerine getirebilmek için yeniden mücadeleye başladığını kaydeden Fikret İnan, bu defa da Esenyurt Belediyesi'nin şantajlarına maruz kaldığını kaydetti.

Mektubunda Kırıkkale İl Özel İdaresi'nin de eski valiler dahil projenin yıkım kararını imzalarını belirten Fikret İnan, yaşamış olduğu tüm bu olumsuzlukların şirketine zararının 10 milyar TL olduğunu kaydetti. 

Fikret İnan Erdoğan'a yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı: "Sizden ricam uğramış olduğum haksızlı8klara ve zulümlere dur demenizdir. İmarı iptal edilen Garip Adası'nın ilgili kurumlarca yasalara uygun olarak imar izinleri alındığı ortada olup, iptal gerekçesi olarak gösterilen endemik bitki bulunmadığı da bilirkişi heyetince tespit edilmişti. Eksik imalatı olan şirketlerimizin sorumluluğundaki 4 bin 300 daireyi teslim edebilmem için bu kararın düzeltilmesi zaruridir. Aksi takdirde şirketimin sorumluluklarını yerine getirebilmesi imkansızdır." 

İşte Fikret İnan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı o mektup

 

 

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA AÇIK MEKTUP pic.twitter.com/BsmK2CiQTe

— Fİ YAPI (@FiYapiAS) September 7, 2023

 

Fİ SİDE PROJESİNDE NELER OLMUŞTU?

Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan'ın şirketi 2022 yılının Mart ayında iade edilmiş ve İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada binlerce vatandaşı sevindiren bir karar verilmişti. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Fi Yapı'da yönetim kayyumuyken, verilen bu karardan sonra denetim kayyumu olacak ve Fikret İnan'a iade edilen şirket TMSF tarafından denetlenecekti. 

Fikret İnan dan Cumhurbaşkanı Erdoğan a açık mektup!

Satışlarına 2009 yılında başlanan Fi Side Bahçeşehir projesinde 3 bin 185 konut yer alıyor. 1+1'den 3+1'e kadar değişen konut tiplerinin bulunduğu Fi Side Bahçeşehir projesindeki konutların dışında 20 bin metrekare büyüklüğe sahip ticari alan da bulunuyor.  

Fi Yapı'dan deprem açıklaması: Tüm projelere deprem performans analizi yapılacak!

Fi Yapı'dan ev alanlara müjde! Fikret İnan'dan son dakika açıklaması geldi!

Garip adası 950 milyon TL'ye satılığa çıktı!


Geri Dön