27 / 04 / 2024

Fikret Orman'ın önünde Beşiktaş'a yeni stad için izin yok maket var!

Fikret Orman'ın önünde Beşiktaş'a yeni stad için izin yok maket var!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yeni stat konusunda girişimde bulunmak için eski yönetimden resmi izin belgesi bekliyor. Ancak, ortada sadece sözlü izin var



 

SAKA BİLGİ VERECEK
Beşiktaş’ın yeni başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı’nın yenilenmesiyle ilgili olarak bugünden itibaren resmi girişimleri başlatacak. Ancak geçmiş dönemden atılmış somut adımlar olmadığı için Fikret Orman ve yönetiminin ‘yeni stat’ projesini sıfırdan başlatması ihtimaller arasında. Fikret Orman, bir önceki dönemde bu konuyla ilgilenen yönetici Orhan Saka ile bugün bir araya gelecek. İkili arasında görüşmede izlenecek yol haritası belirlenecek. Yıldırım Demirören’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede sözlü olarak onay aldığı ancak, elde resmi belgelerin bulunmadığı öğrenildi. Orhan Saka’nın konuyla ilgili olarak Başkan Fikret Orman’a sunacağı tek belge ise geçtiğimiz yılın aralık ayında Anıtlar Kurulu’ndan alınan izin belgesi.

BAKAN GÜNAY KARŞI
Bu belgede Anıtlar Kurulu, yönetimin hazırladığı proje üzerinde %80 oranında değişim yaparak stadın yapımına şartlı izin vermişti. Fikret Orman, eski başkan Yıldırım Demirören ile de bir araya gelerek Başbakan’dan alınan söz ile ilgili bilgi alacak. Bu arada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İnönü’nün yıkılıp yenisinin yapılmasıyla ilgili olarak yine olumsuz konuşarak, “Böylesine tarihi dokunun olduğu yerde stadın olması zaten yanlıştı. Tarihe saygı göstermek Beşiktaş’ın da kamuoyundaki prestijini yükseltir. G.Saray’ın yaptığı gibi stadı başka bir yere inşa etmek en doğrusu olur” diye konuştu. Öte yandan Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, “Başka yer mümkün değil. Dünyaları verseler oradan çıkmayız. Ben buna sonuna kadar direnirim” açıklaması yaptı.


Orman UEFA yolcusu
> BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyelerinden Tamer Kıran bu sabah İsviçre’ye giderek UEFA yetkilileriyle Zapotocny ve Sivok’un transferleri sonrası Udinese ile yaşanan anlaşmazlığı çözmeye çalışacak. Beşiktaş, 2008-09 sezonu başında 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer ettiği iki futbolcu için İtalyan kulübüne sonraki yıllarda ödemeleri aksatmış, Udinese de konuyu UEFA’ya taşımıştı. Beşiktaş heyeti aynı zamanda UEFA yetkililerine nezaket ziyaretinde de bulunmuş olacak.

Bilgehan CAN/Türkiye

 


Geri Dön