07 / 05 / 2024

Filli Boya Capatect yalıtımla dünyaya katkı yapıyor!

Filli Boya Capatect yalıtımla dünyaya katkı yapıyor!

Filli Boya, fuarda geliştirdiği son üç grubunun yanı sıra Capatect Isı Yalıtım Sistemi ile de katılıyor. Aslında bir boya şirketi olarak anılan Filli Boya'nın geliştirdiği ürün, yalıtım paralelinde enerji verimliliğini konu alıyor



Filli Boya, fuarda geliştirdiği son üç grubunun yanı sıra Capatect Isı Yalıtım Sistemi ile de katılıyor. Aslında bir boya şirketi olarak anılan Filli Boya'nın geliştirdiği ürün, yalıtım paralelinde enerji verimliliğini konu alıyor. Malzeme, günümüzde, tüketilen enerjinin üçte birinden fazlasını binalarda ısınma veya soğutma amacı ile kullanılması ve bu oranın azaltılması gerçeğinden8 yola çıkılarak yapıldı. Filli Boya'dan yapılan açıklamaya göre, ürünle yüzde 50 tasarruf sağlanabiliyor. Ancak, malzeme kalınlığını daha da artırarak bu oranı daha da yukarı çekmek mümkün. Yapılan açıklamada, altı çizilen bir diğer nokta da, yalıtımın sera gazı emisyonu üzerindeki etkileri oldu. Yapılan araştırmaların bu yolla sera gazı emisyonunun azaltıldığını ortaya koyduğunun belirtildiği açıklamada, şirketin bu doğrultuda geliştirdiği etkinliklere de dikkat çekildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Filli Boya Yalıtım grubu, son olarak Capatect Isı Yalıtım Sistemleri ile Türkiyede sürdürülebilir enerjiyi teşvik etmek; yalıtımın sürdürülebilir bir dünya için, en öncelikli konu olduğunu hatırlatmak ve vurgulamak için amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Bu nedenle nisan ayında gerçekleştirilen 'santralistanbul Enerji Haftası'na sponsor olduk. Ve sürdürelbilir bir hayat için, doğru yapılmış ısı yalıtımını ne denli önemli olduğunu vurguladık."

 


Geri Dön