28 / 04 / 2024

Filli Boya Yalıtım Grubu'yla Enerji Haftası'na sponsor!

Filli Boya Yalıtım Grubu'yla Enerji Haftası'na sponsor!

Filli Boya Yalıtım Grubu, Capatect Isı Yalıtım Sistemleri ile Türkiyede sürdürülebilir enerjiyi teşvik etmek; yalıtımın sürdürülebilir bir dünya için, en öncelikli konu olduğunu hatırlatmak için; "Santralistanbul Enerji Haftası"na sponsor oldu



Filli Boya Yalıtım grubu, Capatect Isı Yalıtım Sistemleri ile Türkiyede sürdürülebilir enerjiyi teşvik etmek; yalıtımın sürdürülebilir bir dünya için, en öncelikli konu olduğunu hatırlatmak ve vurgulamak için amacıyla; 11 17 Nisan tarihleri arasında santralistanbul Enerji Müzesi ve açık alanlarında gerçekleştirilen "santralistanbul Enerji Haftası"na sponsor oldu. Türkiyenin Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftasına dhil olduğu "Santralistanbul Enerji Haftası" her yaştan katılımcıyı 10.00 17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ağırlıyor.

Enerji Verimliliği ve Yalıtımın birbiri ile bütünleştiği günümüzde, toplam tüketilen enerjinin 1/3ünden fazlası binalarda ısınma veya soğutma amacı ile kullanılıyor. Standartlara uygun yalıtım yenilemeleriyle, %50ye varan tasarruflar kolayca sağlanabildiği gibi,kalınlıkları arttırarak daha büyük tasarruflara hatta  uzman uygulamalarla  tamamen enerji gerektirmeyen, kendi enerjisini kendi üreten pasif evlerin tasarımını yapmakta mümkün olabiliyor.

Sera gazı emisyonu azaltmak bakımından da yapılan önemli uluslararası kuruluşların çalışmaları incelendiğinde en ucuz, en yaygın ve etkili aynı zamanda en kolay tasarruf sağlayabilen yöntemin binalarda Isı Yalıtımı olduğu biliniyor.

Filli Boya Yalıtım Grubu bu kapsamda; yeni enerji  yatırım ihtiyaçlarının azaltılması ve tüketimin kontrol altına alınması için, en ucuz enerji kaynağı olan enerji tasarrufu yani yalıtımı kullanmalıyı önerirken ,  bu sponsorluk ve benzeri çalışmalarla doğru yalıtım  bilincini çocuklarımıza ve tüm toplumumuza yaymayı hedefliyor. Filli Boya Yalıtım bu  amaçla "Santralistanbul Enerji Haftası" etkinlikleri kapsamında; örnek bir yalıtımlı  ev modelini  katılımcıların ziyaretine açıyor. Ayrıca çocuklara ayrılan özel bölümde, çocuklara hayal güçleriyle şekillendirip, istedikleri formda maketler yapabilmeleri amacıyla küçük ebatlarda kesilmiş Capatect Dalmaçyalı Isı Yalıtım Levhaları veriliyor. Katılımcılara Sürdürülebilir bir hayat için, doğru yapılmış ısı yalıtımını ne denli önemli olduğu, en ucuz enerjinin enerji verimliliği olduğu vurgulanıyor.

 

santralistanbul Enerji Haftasında düzenlenen ücretsiz ve kamuya açık etkinlikler kapsamında ayrıca; alternatif enerji kaynakları olan rüzgar, güneş ve hidrojen enerjilerinin nasıl üretildiklerini gösteren ve enerji verimliliği temalı uygulamalı istasyonlar, güneş enerjisi ile çalışan araba,  rüzgar, güneş ve hidrojen enerjisi ile çalışan Eko Karavan, alternatif enerji kaynakları temalı film ve belgesel gösterimleri ve yine bu temaları baz alan açık hava grup oyunları yer alıyor.

2005 yılında Avrupa Komisyonu tarafından başlatılan EUSEW; Avrupa Birliği Sürdürülebilir Enerji Haftası (European Union Sustainable Energy Week), sürdürülebilir enerjiye dayalı bir geleceği leşvik etmek üzere gerçekleştirilen Avrupa'nın en Önemli ve kapsamlı etkinlik serisi olarak öne çıkıyor. Her yıl belirlenen bir tema çerçevesinde birçok Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen yüzlerce etkinliği barındıran EUSEW, bu yıl "yenilenilebilir enerji" ve "enerji verimliliği" temalarına dikkat çekecek olan etkinlikler Türkiye dhil 27 Avrupa ülkesinde sürdürülüyor.

Filli Boya Yalıtım;  sektöre sunduğu Capatect Isı yalıtım Sistemlerinin ısı yalıtım levhasından sıva ve yapıştırıcısına, son kat kaplamasından  boyasına kadar  tüm ana bileşenlerin üretimini tek bir tesiste gerçekleştirdiği Gebze tesisi ile ısı yalıtım sistemlerinin maksimum kalite ve hizmet standardında üretilip müşterilere sunulmasını mümkün hale getiriyor.


Geri Dön