04 / 05 / 2024

Finansevim 2020’de yüzde 200 büyüdü!

Finansevim 2020’de yüzde 200 büyüdü!

Nurullah Güney Finansevim’in 2020 yılını yüzde200 büyümeyle tamamladığını belirterek “2021’nin ilk yarısında da şube sayımızı 100’e, çalışan sayımızı da 1000’in üzerine taşımayı planlıyoruz” dedi.



2017 yılında kurulan ve kısa sürede sektörün önemli oyuncularından biri haline gelen Finansevim, 2021'in ilk yarısında şube sayısını 100'e, çalışan sayısını ise 1000'in üzerine taşımayı hedefliyor. Finansevim icra Kurulu Başkanı Nurullah Günay, şirketin hedef ve beklentilerini Future and Trends'e anlattı.

1.Sektörünüz pandemiden ne ölçüde etkilendi, 2020 yılını nasıl geçirdi?

Pandemi sadece bizde değil tüm dünyada ve tüm sektörlerde etkisini gösterdi, ilk günlerinde ister istemez tüm halkta bir panik havası oldu. Fakat bu hava hükümetimizin açıkladığı paketlerle ve atılan adımlarla süreci ekonomik yönden en rahat atlatan ülkelerin başında geldik. Ülke olarak da zaten tasarrufa önem veren, geçmişten günümüze tasarruf etmeyi bilen bir ülke olduk. Sektörümüz tasarrufu önceliğe aldığından vatandaşlarımız bu durumda bizlere daha çok ilgi göstermiş oldu. Özellikle sektörün en büyüklerinden biri olarak, bu süreçte hem müşterilerimizin hem çalışanlarımızın yanında durduk ve bu süreci olumsuz bir hava olmadan atlatmış olduk. 2020 sonu hedefimiz artan şube ve personel sayımızla birlikte yüzde 200'lük bir büyümeydi. Bu hedefimizi de yıl sonu gerçekleştirmiş olduk. 2017 yılında kurulan bir firma olarak şu anda sektörün en büyüklerinden biriyiz. Binlerce insanımıza çözüm üretmiş olmamızda bizi ayrıca gururlandırmaktadır. 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz birleşmeyle beraber Kolo Holding bünyesinde lokomotifimiz Finansevim'i ayrı bir kulvara taşıyarak, bu sektöre de yön vermiş, kurumsallık adına attığımız adımlarla örnek olmuş olduk. Yıl sonun da dönüp baktığımızda 2020 yılındaki olumsuzluklara rağmen attığımız adımlarla hem sektörde öncü olup diğer firmalarında yaptığımız kampanyaları örnek alarak, bu süreci en iyi şekilde atlatmalarını sağladık hem de vatandaşlarımızın aradığı güven ortamını sağlayıp yine sektöre rahat bir nefes aldırmış olduk.

Finansevim 2020’de yüzde 200 büyüdü!

2.2021'e dair beklentileriniz nasıl, sektör önümüzdeki yıl daha kurumsal bir yapıya kavuşacak mı?

Sektöre son dönem yatırımcılar tarafından ilgi artmış olup, her geçen gün yeni firmalar açılıyor. Biz sektörün 4'üncü firması olarak kurulduk. Şu anda ulusal anlamda bu sektörde faaliyet gösteren 10 firma bulunuyor yerel firmalarla birlikte bu sayı 30'lara ulaşıyor. Ancak sektördeki pazar payının yüzde 90'nı bizim de içinde bulunduğumuz 4 firma arasında paylaşılıyor. Aylık 3 milyar civarındaki sektör cirosunda en büyük pay sahiplerinden biri Finansevim. Mevcut haliyle sektör olarak konut pazarından yüzde 5 civarında bir pay almaktayız. Yasal düzenlemelerin yapılması ve inşaat üreticileri ile oluşturulacak işbirlikleri sayesinde bu payın 5 yıl içerisinde yüzde 20'lere çıkmasını öngörüyoruz. Tabii sektördeki birçok yeni oyuncunun finansal altyapısı güçlü değil. Yasal düzenlemeyle beraber sektörün bunlardan da ayrışacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Sayın Bakanımızın açıkladığı üzere yasal düzenlemeyle ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. En kısa zamanda tamamlanıp, sektörün bizlerin oluşturmuş olduğu kurumsal yapıya daha hızlı kavuşacağını düşünüyoruz. Bizlerin oluşturduğu diyorum çünkü; sektörde ilk holdingleşerek yapıyı kurumsallık anlamında daha yukarılara taşıyan firmayız. Bunun yanı sıra Yapı Tasarufları Derneği'ni de yönetim kurulu başkanımız Serdar Kolo'nun öncülüğünde kurarak sektörü farklı bir kurumsallıkla tanıştırmış olduk.

Finansevim'e 3 yeni kalite belgesi!


Geri Dön