02 / 05 / 2024

Finike Belediyesi 78 işletmeden kira almayacak!

Finike Belediyesi 78 işletmeden kira almayacak!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Mayıs ayında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında korona salgını nedeniyle genelge ile kapanan belediyenin kiracısı işyerlerinden kira alınmayacağını açıkladı.



Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Mayıs ayında gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında korona salgını nedeniyle genelge ile kapanan belediyenin kiracısı işyerlerinden kira alınmamasıyla ilgili kararın uygulamaya geçtiğini açıkladı. Başkan Geyikçi, 78 işletme için kira erteleme kararının yazı ile işletmelere gönderildiği kaydedilerek kapalı kalan gün sayısı kadar kira sözleşmesinin uzatıldığını söyledi.

Başkan Geyikçi, “Korona salgınının ülkemizde görülmeye başlanmasının ardından bilindiği gibi bir dizi tedbirler alındı. Bu çerçevede genelge ile berberler, kahveler, cafeler, sinemalar başta olmak üzere birçok alanda işletmeler ikinci bir genelgeye kadar kapatıldı. Belediye Meclisi olarak biz de Mayıs ayında yaptığımız olağanüstü toplantıda genelge ile kapalı kalan işletmelerin kira bedellerinin alınmamasını kararlaştırdık” açıklamasında bulundu.

Hayatın yeniden normale dönmesiyle yine genelge ile kapalı işletmelerin açıldığından bahseden Başkan Geyikçi, “Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz bu çerçevede bir çalışma yaptı. Belediyemiz dükkanlarında kiracı olan berber, kuaför, güzellik salonu gibi 16 işletme tespit edildi ve bu işletmelerin  50 gün boyunca genelge gereği kapalı kaldığı görüldü. Bu 16 işletmenin 50 günlük kira bedellerinin alınmamasına yönelik resmi işlemler yapıldı ve esnaf hemşerilerimize karar yazılı olarak tebliğ edildi” ifadelerini kullandı.

Bunun dışında sinema, kahve, kıraathane, çay ocağı ve kafe gibi 62 belediyenin kiracısı 62 işletmenin daha bulunduğundan bahseden Başkan Geyikçi, “Bu işletmelerimiz de 77 gün kapalı kaldı. Bu işletmelerin de resmi işlemleri yapıldı. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz genelge gereği kapalı kalınan gün sayısı kadar kira bedelinin alınmaması yönündeki yazıyı Mali Hizmetler Müdürlüğümüze iletti. Başkanlık makamı olarak biz de kararı uygulamaya koyduk” dedi.

Alınan karar gereği genelge kapsamında kapalı kalınan gün sayısı kadar kira bedelinin alınmayacağını ve bu gün sayısının sözleşmenin biteceği tarihe ekleneceğinden bahseden Başkan Geyikçi, “Genelge ile dükkanı kapanmayan ancak 65 yaş üzeri olduğu için işyerine gidemeyen hemşerilerimiz de var. Onlar ile ilgili sürecin nasıl işleyeceğini ilgili bakanlığa yazılı olarak sorduk. Gelen yazıya göre gerekli işlemi yapacağız. Bu vesileyle hemşerilerime tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.


 


Geri Dön