29 / 04 / 2024

Fırat Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin temeli atıldı!

Fırat Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin temeli atıldı!

Fırat Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerini kapsayan 1, Etap temeli düzenlenen bir törenle atıldı.




Fırat Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerini kapsayan 1, Etap temeli düzenlenen bir törenle atıldı. 


Mimarlık Fakültesi'nin temeli atıldı Fırat Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerini kapsayan 1. 

Etap temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Mühendislik Kampüsünde yapımına başlanan Mühendislik- Mimarlık 1. Etap temel atma törenine, Vali Vekili Mehmet Fevzi Dönmez, Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Vali Yardımcısı Zekeriya Göker, Fırat Üniversitesi yönetici, akademik ve idari personeli, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. 


Törende konuşan Fırat Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet İnallı, 2015 yılı yatırım programına aldıkları toplam 55 Bin metrekarelik 5 etaptan oluşacak olan Mühendislik ve Mimarlık binasının ilk etabının 15 Bin metrekare açık alan ve 18 Bin metrekaresinin de kapalı alandan oluşacağını söyledi. 

Toplam 24.924.378.00 TL ye mal olacak Mühendislik ve Mimarlık Binasının 1. Etabının 580 günde tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Mehmet İnallı, "Yapılacak olan binanın bünyesinde 10 adet 120 kişilik amfi, 16 adet derslik, 10 adet çok amaçlı laboratuvar, 4 adet Bilgisayar laboratuvarı, 3 adet 388 kişilik stüdyo amfi, 1 adet toplantı odası, akademik ve idari personel odaları ve öğrenci çalışma odaları ile kantin yer alacak. 


18 Bin metre karelik açık alanda ise öğrencilerin sosyal aktivitelerini gerçekleştirecekleri 1 adet amfi ve sahne, açık dinlenme alanları, yürüyüş yolları, peyzaj alanları, öğrenci ve akademik personel otopark alanlarından oluşmaktadır" dedi. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, Üniversiteye 4 yılda çok şeyler kazandırdıklarını belirterek," 1993 yılında temeli atılan ve 2015 yılı sonu itibariyle hizmete açtığımız 5800 kişilik kapalı spor salonumuz var. Yine 2002 yılında temeli atılan Fırat Üniversitesi Hastanesi Yeni Poliklinik Binası var. Onu da revize ederek üzerine de son teknoloji 21 adet ameliyathane ilave ederek yine bunu yanında Radyasyon Onkolojisi Binasını da ilave ederek ihalesini tamamladık. Radyasyon onkoloji binası aletleriyle birlikte yaklaşık 5 Milyon Dolara mal oldu. Yeni poliklinik binamızda yarından itibaren hem şehrimize hem bölgemize hizmet vermeye başlayacak. 


Ameliyathanelerinde gerekli ihaleleri yapılarak yılsonuna kadar hizmete girmesini planlıyoruz. Onun dışında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun yeni yapılan binası 14 Bin metre kare kapalı alana sahip ve bu ay sonu itibariyle taşınmaya hazır hale geldi. Göre başladığımızda temeli atılan Kovancılar MYO nun binasını bitirerek hizmete sunduk. Yabancı Diller Yüksekokulumuzun binasını da yaklaşık 8 aylık bir süre tamamlayarak hizmete açtık. Karakoçan Meslek Yüksekokulu Binasının da hayırsever iş adamı tarafından kaba binası yapılmıştı diğer kısımlarını da tamamlayarak hizmete sunduk. Kesik Köprü yerleşkesinde temeli atılan İletişim Fakültesi binasını da bitirdik. Yeni binada yaklaşık 1 yıldır eğitim verilmektedir. Üniversite bünyesinde 78 Bin metre kare yakın peyzaj çalışması yapıldı. 2012- 2016 yılları arasında 151 Milyonluk yatırım gerçekleştirdik" diye konuştu. Törende ayrıca, Vali Vekili, Milletvekilleri ile Belediye Başkanı görüşlerini dile getirdiler. Konuşmaların ardından davetliler hep birlikte butona basarak, Mühendislik ve Mimarlık 1. Etabının ilk harcını attılar. 


Günışığı 


Geri Dön