09 / 05 / 2024

Fırıncılar Federasyonu’ndan Ekmek Zammı ile İlgili Açıklamalar

Fırıncılar Federasyonu’ndan Ekmek Zammı ile İlgili Açıklamalar

Son dönemde ülke genelinde artan ekmek fiyatlarına ilişkin Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, açıklamalarda bulundu. Ekmek fiyatlarının en son 9 ay önce güncellendiğini belirten Balcı, yapılan yüzde 40'lık zamın makul olduğunu ifade etti.



Fırıncılar Federasyonu’ndan Ekmek Zammı ile İlgili Açıklamalar

Un Fiyatlarına Müdahale Beklentisi

Fırıncıların ana girdilerinden olan un fiyatlarına da değinen Balcı, eğer un fiyatlarında aşırı bir artış yaşanırsa ilgili bakanlıkların geçmişte olduğu gibi gerekli tedbirleri alacağını düşündüklerini ifade etti. Un fiyatlarındaki aşırı artışların engellenmesi için gereken müdahalelerin yapıldığını belirten Balcı, bu tür önlemlerin devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Geçmiş dönemlerde yaşanan deneyimlerin, gerektiğinde fırıncıların maliyet artışlarına karşı koruma altına alındığını gösterdiğini dile getiren Balcı, üreticilerin ve esnafın mağduriyet yaşamaması adına gerekli adımların atılacağından emin olduklarını belirtti.

Resmi Tarife Yok, Gayriresmi Zamlar Devam Ediyor

Ekmeğin resmi tarifesine dair belirsizlikler devam ederken, bazı illerde gayriresmi zamların sürdüğü gözlemleniyor. İstanbul'da, Esnaf Odası'na ve İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırıncılar henüz resmi tarifeye yansımayan zamlı fiyatlarla ekmek satışına devam ediyor.

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, daha önce yapılan açıklamalarda ekmek fiyatlarının gelecekteki olası artışlarına dair söylentilere de değindi. Hatırlatılan söylentilerde 2022 Mart'ta 7,5 lira olacağı iddia edilen ekmeğin, 2022 Aralık'ta 10 liraya çıkacağı söylenmişti. Ancak bu değerlemeler, bazı illerde yaşanan fiyat artışlarıyla örtüşmüyor.

Özellikle İstanbul'da bazı fırıncılar, maliyet artışlarını gerekçe göstererek ekmek gramajlarını düşürmüş ve fiyatları yükseltmişlerdi. Bu durum, ekmeğe yapılan zamla resmi tarifenin uyumsuz olduğu bir tabloyu ortaya koymaktadır.

Ekmek ve Simit Fiyatları Uçtu: Vatandaşların Cebine Bir Yük Daha!

Ekmek zamları resmen başladı: Bir ilde daha ekmeğe zam geldi! 440 gram ekmek 15 TL oldu! 

Zamların ardı arkası kesilmedi: O ilde ekmeğe yüzde 40 zam geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön