18 / 05 / 2024

Fırsatçılardan ev ilanlarına yeni yıl zammı!

Fırsatçılardan ev ilanlarına yeni yıl zammı!

Orta gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen Yeni Evim konut kampanyasının duyurulmasından sonra bazı ilanlarda fiyatlar bir anda artırıldı. 



İKİNCİ ELDE FİYAT YÜKSELİŞE GEÇTİ!

NTV'de yer alan detaylara göre kampanya henüz başlamamasına rağmen sıfır konutlarda geçerli olacak kampanyalar için ikinci elde bile fiyat yükselişleri gzölemlendi. Bazı ilanlarda yüzde 10, bazılarında ise bunun üzerinde artışlar yapılmaya başlandı.

Fırsatçılardan ev ilanlarına yeni yıl zammı!

"FİYATLARDAKİ ARTIŞ SUNİ"

Sektör yetkilileri söz konusu bu artışın suni olduğunu belirtiyor. İkinci el konutların kampanya kapsamında olmadığını ifade eden sektör temsilcileri, ilan rakamlarında değişiklik olsa da bunların gerçeği yansıtmayacağını belirtti.

YENİ EVİM KAMPANYA BAŞVURULARI 16 OCAK'TA BAŞLIYOR

Yeni Evim kampanyasına başvurular 16 Ocak 2023 tarihinde başlayacak. Kampanya başvurusu için son bir seneden ev satışı yapmama ve hanede birinin konut sahibi olmaması şartı bulunuyor.

Fırsatçılardan ev ilanlarına yeni yıl zammı!

KAMPANYA DETAYLARI NETLEŞMEYE BAŞLADI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kampanyayla ilişkin olarak konutların hangi iller için geçerli olacağına açıklık getirdi. Türkiye genelinde geçerli olacağı belirtilen kampanyada, ilk etapta 100 bin konutun satışının gerçekleşmesi planlanıyor.

Yeni Evim Kampanyasından ev sahibi olmak isteyenler, konut bedelinin yüzde 10’u oranındaki miktarı peşin ödeyecek ve isteyen daha fazla miktarda da ödeme yapabilecek.

Kampanya şu an için sadece sıfır evleri kapsıyor. Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından üretilen  projeler; GYODER, İMKON İNDER, KONUTDER ve Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı şirketler tarafından yapılan projeleri ve 81 şehrin bütünündeki  firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekte bütün konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşılıyorlarsa bu sürece dâhil edilecek.

Migros'ta yüzde 30'a varan indirim! Cif Jel deterjan 26 TL'ye, Domestos çamaşır suyu 32 TL! 7 Ocak 2023 fiyat listesi

A101'de çamaşır kurutmalığı 159 TL, ütü masası 279 TL, çamaşır suyu 29 TL! A101 12 Ocak 2023 fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 7 Ocak 2023 demir fiyat listesi 


Geri Dön