02 / 05 / 2024

Firuzköy Stadı'nda 2009'dan bu yana maç yapılmıyor!

Firuzköy Stadı'nda 2009'dan bu yana maç yapılmıyor!

Milyonların kalbi futbolla atarken futbolun kalbi kırık çıktı! İstanbul Avcılar Belediyesi, 20 milyon lira harcayarak 15 bin seyirci kapasiteli Firuzköy Stadı'nı yaptırdı



Avcılar Belediyesi, 20 milyon liraya stat yaptırdı. Ama tek futbol oynayan ilçe protokolü oldu.

Milyonların kalbi futbolla atarken futbolun kalbi kırık çıktı! İstanbul Avcılar Belediyesi, 20 milyon lira harcayarak 15 bin seyirci kapasiteli Firuzköy Stadı'nı yaptırdı. Ancak açılışı Mart 2009'da, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yapılan ve İstanbul'un sayılı statlarından biri olan Firuzköy Stadı'nda bugüne dek hiçbir futbol karşılaşması yapılmadı. Bu görkemli statta sadece reklam filmleri çekildi. Oynanan tek futbol ise ilçe protokolünün kendi arasındaki maçlardı...

DEVRETMİYOR
Oysa Avcılar'da 20'ye yakın amatör spor kulübü olduğunu belirten Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), bu takımların maçlarını Gürpınar, Esenyurt, Beylikdüzü gibi bölgelerde oynatıyor.

İddialara göre Avcılar Belediyesi, stadı GSGM'ye devretmek istemiyor. TFF Amatör Kurul Üyesi Yemen Ekşioğlu da, 'Geçen yıl Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ile bu stadı gezdik. Stadyumun hiçbir eksiği yok ve çok beğendim. Bu stat ambiyans olarak İnönü'den sonraki en iyi stat. Ancak bir türlü bize tahsis etmiyorlar' dedi.

'EKSİK VARDI'
Futbol Federasyonu yetkilileri ise 'Stadyumun sahibi olan Avcılar Belediyesi tahsis yazısı yazmaz ise maç programına almamız mümkün değil' açıklamasını yaptı. Tüm bu iddialara cevap da gecikmedi. Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, 'Stadın eksikleri vardı.

Onları giderdik. şžimdi çevreye daha başka tesisler de yapıp stadı devredeceğiz' diyerek kendilerini savundu.
Takvim


Geri Dön