28 / 04 / 2024

Fiskobirlik Genel Müdürlük binası taşınacak mı?

Fiskobirlik Genel Müdürlük binası taşınacak mı?

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, taşınacağı yönünde iddialar çıkan Fiskobirlik 'in, Giresun merkezli faaliyetini sürdürmeye devam edeceğini belirtti...



Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan tarafından yapılan yazılı açıklamada, zaman zaman kamuoyunda, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü ile entegre tesisinin taşınacağı yönünde aslı olmayan haberlerin ortaya atıldığını söyledi.
 
Haber7'de yer alan habere göre, bu tip asılsız iddiaların Fiskobirlik gibi köklü bir kuruma zarar verme adına çıkarıldığını söyleyen Karan, yönetim kurulunun böyle bir düşüncesi ya da görüşü bulunmadığını belirtti.
Karan, 1938'de kurulan Fiskobirlik'in, Giresun merkezli faaliyetini sürdürmeye devam edeceğini aktardı.

Karan, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

"Bunları yaparken FİSKOBİRLİK'in bir üretici kurumu olduğunun bilinmesini ve siyasiler ile Giresun kamuoyunun kuruma daha fazla sahip çıkarak destek olmasını bekliyoruz. Bunu şahsımız adına değil, FİSKOBİRLİK, üretici ve fındık adına istiyoruz. Ayrıca zamanın yönetici ve idarecileri tarafından kuruma kazandırılan gayrimenkul ve mal varlıklarına kelepir veya hibeymiş gibi yaklaşılmamasını istiyoruz."

"Bir şahsa ait gayrimenkul veya arsa ne kadar değerli ise FİSKOBİRLİK'in gayrimenkulleri ve arazileri de yerine, konumuna göre o kadar değerlidir. Hiç kimse FİSKOBİRLİK'in mal varlıklarını ucuza kapatmanın hesabını yapmasın. Değeri, ederi ve hakkı neyse odur. Birliğe ait arazilere kurumun çıkarlarına aykırı şerh konulması kurumun gelişmesine zarar veriyor ve hızlı kalkınmamızı engelliyor. İdareciler ve yerel yöneticiler artık bu yanlışa 'dur' demeli."


Geri Dön