Ekonomi

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ortalama petrol fiyatlarında bu sene yükseliş beklediğini açıkladı. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle, Rus petrolünün piyasadan önemli ölçüde çekilmesiyle petrolün varil fiyatının artacağı tahmin ediliyor.Fitch Ratings, bu yıl için Brent tipi ham petrol varil fiyatının 100 dolardan 105 dolara, Batı Teksas türü (WTI) ham petrol fiyatının ise 95 dolardan 100 dolara yükselmesini bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ticaret zincirindeki bozulma ve pandemi sonrası yaşanan talep artışı nedenleriyle petrol fiyatları beklentisini yukarı yönlü revize etti.

Fitch Ratings, bu yıl için Brent tipi ham petrol varil fiyatının 100 dolardan 105 dolara, Batı Teksas türü (WTI) ham petrol fiyatının ise 95 dolardan 100 dolara yükselmesini bekliyor.

2023'TE BU SENEYE GÖRE DAHA UCUZ OLACAK!

Gelecek yıl petrol fiyatları bu seneye göre daha düşük olacak. Fitch, fiyat beklentisini her ne kadar yükseltmiş olsa da rakamlar bu seneye göre daha düşük kalacak. Burada dolar kurunun da geleceği seviye fiyatların oluşturulmasında belirleyici olacak.

Gelecek yıl için brent petrolün varil fiyatının 85 dolar ve WTI tipi ham petrolün varil fiyatının 81 dolar olması bekleniyor.

Fitch Ratings, 2024 için de tahminlerini yükselterek, Brent petrolün varil fiyatını 65 dolar, WTI tipi petrolün varil fiyatını ise 62 dolar seviyesinde beklediğini açıkladı. Kurum, 2025 ve daha uzun vadeli öngörülerini ise sabit tuttu.

Fitch, fiyatları yukarı yönlü revize etmesindeki gerekçelerden birinin ise Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'dan deniz yoluyla yapılan petrol ithalatını yasaklaması olarak gösterdi.

Söz konusu yasak nedeniyle AB'nin toplam petrol ithalatının üçte birini diğer bölgelerdeki tedarikle kapatmaya çalışması gerekeceği, Rusya petrolünün büyük bir kısmının ise Hindistan ve Çin'e yönleneceği vurgulandı.

Tarım Kredi Kooperatifi'den ayçiçek yağı ve şekere büyük indirim haberi geldi! İzdiham oluştu

Tarım Kredi Kooperatifi'den ayçiçek yağı ve şekere büyük indirim haberi geldi! İzdiham oluştu

Hollanda işçi alımı yapacak! Yurt dışında çalışmak isteyenlere fırsat

Memurlara 3600 ek gösterge sonrası maaşlarda artış güncellendi! Hükümetten flaş adım

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz'da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

2023 Mart ayında yollara çıkacak TOGG'un fiyatı belli oldu! İlk siparişleri almaya başladılar

TMO'dan buğday fiyatlarına 1 lira zam açıklaması: Herkesin bilmesi gerekiyor

Almanya'da asgari ücrete yüzde 22 zam geldi! Zam sonrası 40 saat çalışan işçi ayda 37 bin 800 lira kazanacak

Mazota 2 lira 60 kuruş zam geliyor haberinin ardından flaş açıklama: Bugünden itibaren...