28 / 04 / 2024

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.



Fitch Ratings, uluslararası bir kredi derecelendirme kuruluşudur. Merkezi New York'ta bulunmaktadır ve dünya genelindeki şirketlere, finansal kuruluşlara ve hükümetlere kredi derecelendirmeleri, risk yönetimi ve araştırma hizmetleri sunmaktadır. Fitch Ratings, 1913 yılında John Knowles Fitch tarafından kurulmuştur ve günümüzde birçok ülkede ofisi bulunmaktadır.

Fitch, şirketlerin, finansal kuruluşların ve hükümetlerin finansal gücü ve kredi riskini değerlendirmek için kredi derecelendirme notları kullanır.

Fitch, Türkiye nin kredi notunu açıkladıBu notlar, yatırımcıların, kredi verenlerin ve diğer finansal piyasa katılımcılarının bir şirketin veya hükümetin borç geri ödeme kapasitesi hakkında bilgi sahibi olmalarına yardımcı olur. Fitch Ratings, derecelendirme notlarını, yatırım yapılabilir, yatırım yapılabilir olmayan ve yatırım yapılabilir sınırda olmak üzere üç ana kategoriye ayırır.

Fitch, ayrıca finansal kuruluşlar ve şirketler için risk yönetimi danışmanlığı, finansal piyasa analizi ve kredi derecelendirme hizmetleri sunar. Kuruluş, özellikle finansal sektördeki değişimler ve riskler hakkında analiz ve raporlar yayınlar. Fitch Ratings, Moody's ve Standard & Poor's gibi diğer kredi derecelendirme kuruluşlarıyla birlikte dünya çapındaki finansal piyasalarda önemli bir rol oynamaktadır.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı


Geri Dön