29 / 04 / 2024

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

Fitch tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünün teyit edildiği bildirildi.

8 TEMMUZ TARİHİNDE TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTUNU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para ihraççı temerrüt notunun "B" ve not görünümünün "negatif" şeklinde teyit edildiği belirtildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Temmuz 2022 tarihinde Türkiye’nin kredi notunu ‘B+’dan ‘B’ye indirmişti.

Fitch, Türkiye nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu sene yüzde 5.6, 2023 yılında ise yüzde 2.9 büyümesinin beklendiği, ortalama yıllık enflasyon tahmininin de bu sene için yüzde 72.5, 2023 için yüzde 59 olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Fitch, Eylül'de yaptığı tahminde, Türkiye'nin bu yıl yüzde 5.2, 2023'te yüzde 3 büyüyeceğini öngördüğünü belirtmişti.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, turizm gelirlerinin beklentilerin üzerinde olması ve devam eden ihracat artışının ithalattaki enerji kaynaklı yükselişi sınırlamaya yardımcı olduğu bildirilerek, cari açığın 2022 yılında Gayrisafi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 6.1'ine ve 2023 yılında yüzde 4.3'üne denk gelmesinin beklendiği bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön