27 / 04 / 2024

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.



Kuruluştan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunun "B" olarak teyit edildiği ifade edildi. Aynı zamanda, kredi notu görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a çevrildiği belirtildi.

Açıklamada, görünümün "durağan"a güncellenmesinin kısa vadeli makrofinansal istikrar risklerini düşüren ve ödemeler dengesi baskılarını hafifleten daha geleneksel ve tutarlı bir politika bileşimine dönüşü yansıttığına vurgu yapıldı.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) hazirandan bugüne kadar politika faizini 1650 baz puan çıkararak yüzde 25'e yükselttiği hatırlatılan açıklamada, Dünya Bankası’nın politika faizini bu sene sonuna kadar yüzde 35 seviyesine çıkaracağının ve 2024 yılında bu seviyede tutacağının öngörüldüğü, para politikası sıkılaştırmasının gelecekteki hızı ve süresi için yüksek düzeyde belirsizlik olduğu bildirildi.

Açıklamada, brüt uluslararası rezervlerin mayıs ayı ortasından bugüne kadar gözle görülür biçimde toparlandığı vurgulanarak, rezervlerin bu yıl sonuna kadar 115 milyar dolara ulaşacağının ve gelecek sene ise nispeten istikrarlı kalacağının öngörüldüğü kaydedildi.

Enflasyon öngörülerine de yer verilen açıklamada, bu yıl ortalama enflasyonun yüzde 51,9, 2023 sonu enflasyonun ise yüzde 65 seviyelerinde olacağının tahmin edildiği aktarıldı.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

FİTCH, BÜYÜMENİN 2023'TE YÜZDE 4,3'E ULAŞACAĞINI ÖNGÖRÜYOR

Fitch Ratings açıklamasında, ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 4,3 seviyesine ulaşacağının, gelecek yıl ise yüzde 3 oranında gerçekleşmesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'nin mayıs ayındaki seçimlerin ardından NATO müttefikleriyle ilişkileri geliştirmek amacıyla hızla harekete geçtiği, AB ile Gümrük Birliği'nin revize edilmesine yönelik müzakere sürecini canlandırma amacının sinyalini verdiği ve bölge ülkeleriyle ilişkilerini tekrar inşa etmeyi sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin, tahıl koridorunun genişletilmesi için müzakereler gerçekleştirerek Ukrayna'daki savaş hususunda aktif bir diplomatik rol oynamayı sürdürdüğü vurgulandı.

Fitch'in muhtemel not artırımını sağlayabilecek etkenlere de değinilen açıklamada, mevcut politika normalleştirme ve tekrar dengelenme sürecinin sürdürülebilirliğine olan güvenin yükselmesi, bunun neticesinde enflasyonda devamlı bir iniş de dahil olmak üzere makroekonomik istikrarın iyileşmesinin olumlu etki yapabileceği aktarıldı.

2023 e-Devlet kırtasiye yardım başvurusu! Başvuru ekranı burada! Hemen başvurun!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisine müjde! Emekli maaşına son dakika yüzde 37.76 zam güncellemesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön