14 / 05 / 2024

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.



Fitch Ratings adlı kredi rating kuruluşu depremin şirketlere ve şirketlerin kredi notlarına olası etkisinin sınırlı olacağını öngördü. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin neden olduğu operasyonel aksaklıkların Türk şirketlerinin kredi notlarını etkilemesinin muhtemel olmadığını kaydetti.

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

KAYIP 4 MİLYAR DOLARI BULABİLİR

Fitch Ratings, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı değerlendirme raporunda; Türkiye’yi ve Suriye'yi derinden sarsan ve büyük yıkımlara yol açan depremlerin sigorta zararlarına yönelik tespitlerde bulunmuştu. Notta; deprem bölgesindeki düşük sigorta kapsamı nedeniyle sigortalı kayıplarının çok daha düşük olduğuna dikkat çekilirken, depremlerde sigortalanabilir kaybı ölçmenin zor olduğu kaydedilmişti. Ancak kaybın büyük olasılıkla 2 milyar doları geçeceğini belirten Fitch Ratings, hatta sigortalanabilir varlıklar açısından sözkonusu kaybın 4 milyar doları aşabileceğini öngörmüştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön