29 / 04 / 2024

Fiyap'tan İzmir'e 90 konutluk proje geliyor!

Fiyap'tan İzmir'e 90 konutluk proje geliyor!

Fiyap ortaklarından İbrahim Kayhan, "2016 yılı içinde birçok yeni proje bağlantılarımız oldu. Bozyaka'da kısa vadede başlamayı planladığımız çok katlı rezidans projemizle bölgeye yeni bir heyecan katacağımızı öngörüyorum" diye konuştu.



Mimar Fisun Kayhan ve İnşaat Mühendisi İbrahim Kayhan'ın 1994'te kurduğu Fiyap, 2011 yılında Yüksek Mimar Pınar Kayhan'ın da katılımıyla proje ve inşaat sektöründe fonksiyonel, estetik ve dayanıklı yapılar inşaa ediyor. 


Son dönemde iç piyasada yaşanan gelişmeler nedeniyle konut sektöründe gündeme gelen daralmaya rağmen 2016 yılının son çeyreğinde oluşan taleple birlikte geçen yılı kayda değer performansla tamamladıklarını söyleyen Fiyap ortaklarından İbrahim Kayhan, "2016 yılı içinde birçok yeni proje bağlantılarımız oldu. Bozyaka'da kısa vadede başlamayı planladığımız çok katlı rezidans projemizle bölgeye yeni bir heyecan katacağımızı öngörüyorum" diye konuştu. 


Öte yandan  İzmir  Narlıdere bölgesinde devam eden HaneLife projesinin, yüksek standartlarda bir proje olduğunu dile getiren İbrahim Kayhan; 28 lüks konut ve iki işyerinden oluşan projenin, tek ada tek 

parsel konumuyla, dört bir yanında tamamlanmış özel proje ve yeşil alanlarla özel bir konumda yer aldığı bilgisini paylaştı. 


Fiyap olarak hali hazırda devam eden projelerinin önemli bir bölümünü 2017 yılı içinde tamamlayarak, kısa vadede yeni projelere odaklanacaklarını aktaran İbrahim Kayhan, özellikle Çeşme bölgesinde özel tasarımları ile öne çıkacak projelerde yer almak istediklerini söyledi. Aynı zamanda İzmir Bozyaka'da bu yıl başlamayı hedefledikleri ve 90 konuttan oluşan projeye de kayda değer önem verdiklerini dile getirdi. Söz konusu bölgeyi Fiyap kalitesi ve tasarımlarıyla geliştirmek istediklerine vurgu yapan Kayhan, 2017 sonunda ise HaneLife projesinin lansmanını gerçekleştirmek istediklerini belirtti. 


Yapı sektörüne ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İbrahim Kayhan, sektörün gelişiminde müteahhitlere, mimarlara, mühendislere büyük görev düştüğüne dikkat çekti. Yurt genelinde inşaa edilen konutların deprem yönetmeliğinden taviz verilmeden, tasarım ile öne çıkan ancak bölgeyle uyumlu projeler olması gerektiğinin altını çizdi. Kayhan şunları söyledi: "Bu iş basit ticari yatırım gibi düşünülemez. Kapıdan bacaya kadar kente değer katan tasarımları zorlamalı ve desteklemeliyiz. Çocuklarımızla devam ettiğimiz bu sektöre destek vermeye devam edeceğiz."


Dünya


Geri Dön