29 / 04 / 2024

Fiyatı gram altınla yarışıyor! Ne olduğunu duyunca şok olacaksınız

Fiyatı gram altınla yarışıyor! Ne olduğunu duyunca şok olacaksınız

Mevsiminde sabahları güneş görmeden toplanan kuru bamyanın fiyatı gram altınla yarışıyor.



Mevsiminde sabah güneş görmeden özenle toplanarak kurutulan bamyanın kilosu gram altınla yarışıyor. Vatandaşlar tarafından da ilgi gören taze bamyanın kilosu pazarda 40 liradan satışa sunulurken, meşakkatli bir şekilde kurutulduktan sonra fiyatı 1.000 liraya kadar çıkıyor.

MAHSUL AZ FİYAT YÜKSEK

Kocaeli’nde kendi dükkânında kuru bamya satışı yapan aktar Emin Özcan, geçen seneden ellerinde mahsul olduğunu fiyatların bu nedenle 800- 1.000 TL arasında değiştiğini aktardı ve “Yeni sezonda bize gelişinin 1.000 lira olacağını bekliyoruz, tabii bunu zaman gösterecek. 800 liraya mı satarız yoksa 1.250 liraya mı satarız, arz-talep mahsulün durumuna bağlı. Mahsul az çıkınca doğal olarak fiyatlar yükseliyor. “ dedi.

TOHUMU DİZLERDEKİ SIVI KAYBINA VE DİZ AĞRILARINA İYİ GELİYOR

Özcan, “Genelde bilinçli insanlar dizlerdeki sıvı kaybına ve diz ağrılarına iyi geldiğinden dolayı kuru bamya tohumunu tüketiyorlar. Bunun yanı sıra vücuda faydalı olduğundan dolayı bamya çiçeğini et ile harmanlayarak yemek yapıyorlar." dedi.

KURU BAMYA TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Bamya tohumu taneli olarak tek başına veya bazı besinlerle karıştırılarak tüketilebilir.

Tohumların tane olarak tüketilmesi yutmada güçlüğe neden olabilir. Tohumları daha rahat tüketebilmek adına tıpkı karabiber öğütür gibi bamya tohumunu toz haline getirerek daha kolay bir şekilde tüketebilirsiniz.

Bu şekilde hazırladığınız toz halindeki bamya tohumunu yoğurtla karıştırarak tüketebileceğiniz gibi üzerine kaynar su ekleyerek çayını da hazırlayabilirsiniz.

Fiyatı gram altınla yarışıyor! Ne olduğunu duyunca şok olacaksınız


Geri Dön