18 / 05 / 2024

Ucuz tatil fırsatı için bu dönemi kaçırmayın!

Ucuz tatil fırsatı için bu dönemi kaçırmayın!

Erken rezervasyonda en karlı dönem Kasım ve Aralık ayları. Bu aylarda oteller çok avantajlı fiyatlarla tatilcilerin karşısına çıkarken, ödemeyle ilgili kampanyalar da dikkat çekiyor. İşte erken rezervasyonun avantajları...



Posta Gazetesi'nden Bilal Emin Turan imzalı habere göre erken rezervasyonda en avantajlı dönem Kasım ve Aralık ayları. En çok indirimin yapıldığı ve ödeme kolaylığının sağlandığı bu dönemde firmalar yüzde 50’ye varan avantajlar sunuyor. Yılbaşından itibaren hem bu fiyatları bulmak zorlaşıyor hem de avantajlı kampanyalar sona erdiği için ödeme kolaylıkları da rafa kalkıyor. Ocak ayından sonra gecikilen her ay fiyatları arttığı gibi, istenilen otellerde yer bulma sorunları da yaşanıyor.

Fiyat 48 bin liradan 28 bin liraya iniyor

Erken rezervasyonla,  5-11 Haziran 2023 sezonu için Antalya Belek’te 6 gece konaklamalı her şey dahil otelde 2 yetişkin için 48 bin lira olan fiyat, yüzde 40 indirimle 28 bin liradan satılıyor. Aynı şekilde Antalya Lara’da 39 bin lira olan tatil paketleri 26 bin lira fiyatla sunuluyor. Buna ek olarak bazı otellerde, kredi kartına göre ek yüzde 5 indirim imkanı da sunuluyor. Öte yandan doluluk kapasitesi arttıkça sunulan indirimler de geri çekiliyor. Ayrıca turizmciler, yeni sezon için maliyet kaynaklı yüzde 40-50 fiyat artışı olacağı uyarısı yapıyor. Yabancı turistlerin talebiyle özellikle yaz sezonunda uygun fiyatlı otel bulmak da pek mümkün olmuyor.

Şartsız, kesintisiz iptal hakkı var

Son dakika tatil planı yapanlar, erken rezervasyon yapanlara göre daha fazla ödüyor. Bir aksilik olup da tatil planını değiştirmek zorunda kalanlar için ücretsiz iptal hakkı tanınıyor. Erken rezervasyon kampanyası ile birlikte sunulan erken rezervasyon iptal sigortası ile tatilinizi 72 saat (3 gün) kalana kadar koşulsuz, kesintisiz iptal etme hakkı tanınıyor.

Ödemede kolaylıklar dikkat çekiyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun yaptığı düzenlemeye göre yurt içi havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında kredi kartı taksit sınırı 12 aydan 18 aya yükseltildi. Bu da ödemeyi kolaylaştıracak bir etkin olarak öne çıkıyor. Öte yandan tur operatörleri arasındaki rekabet tüketiciye olumlu yansıyor. Bazı operatörler ödemede ‘4 ay erteleme’, ‘şimdi al ödemeye mayısta başla’, ‘yüzde 25’ini şimdi öde geri kalanı 3 gün kala yatır’, ‘kesintisiz iptal hakkı’, ‘fiyat farkı iade garantisi’ gibi rekabetçi fırsatlar sunuyor. Ayrıca yurt içi seyahatlerde hususi araç yerine havayolu tercih edilecekse özellikle erken bilet almanın avantajı oluyor.

2023 yılı resmi tatil günleri için son dakika müjdesi geldi! 2 gün izinle 24 gün tatil yapılacak! Hemen bu tabloya bakın

Tatil yapacaklara büyük şok! Öyle bir zam geliyor ki...

Konaklama vergisi uygulamaya hazır


Geri Dön