27 / 04 / 2024

Fiyatlar yükselecek endişesi ile ikinci el taşıtta talep patlaması yaşanıyor!

Fiyatlar yükselecek endişesi ile ikinci el taşıtta talep patlaması yaşanıyor!

Seçimlerin ardından fiyatlar artacak endişesinin hakim olduğu ikinci el taşıt pazarında talepler yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi. Uzmanlar, “İhtiyacınız varsa hemen otomobilinizi alın” uyarısında bulunuyor.



Pandemi döneminde neredeyse durma noktasına gelen otomobil alım satım işlemlerinde adeta patlama yaşanıyor. Çip krizi nedeniyle bir süre üretim tarafında oluşan problemler kısmen çözülse de bu defa da artan talep karşısında otomotiv üreticileri oluşan talebe cevap veremiyor. Durum böyle olunca da otomobilde ikinci el piyasası öne çıkmaya başladı. Talep karşısında ikinci el otomobil fiyatları sıfır otomobil fiyatlarının da önüne geçmeye başladı.

İkinci el ve sıfır kilometre araç piyasasında bir süre önce oluşan belirsiz atmosfer halen devam ediyor. Yoğun ilgi nedeniyle, araç alım-satımının kalbi haline gelen ekspertiz noktalarındaki sirkülasyon son bir haftada yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi.

Fiyatlar yükselecek endişesi ile ikinci el taşıtta talep patlaması yaşanıyor!

Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre, “Şu an piyasada olağanüstü bir talep oluşmuş durumda. Eğer otomobile ihtiyacınız varsa mutlaka bugünlerde satın alın. Bu talep ileride fiyat artışını da tetikleyecek” diye konuştu.

Kurda devam eden yukarı yönlü artışlar ve sıfır kilometre araç tedarikinde yaşanan problemler, ikinci el araçlara olan talebi sürekli olarak artırmaya devam ediyor. Pazar günü yapılacak seçimin ardından araç fiyatlarının artacağı şeklindeki beklenti, sektör temsilcileri tarafından paylaşılırken tüketici nezdinde ise otomobile olan talep son bir hafta içerisinde yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi.

Dunya.com'daki haberde oto ekspertiz tarafındabir haftalık süreçte sirkülasyonun iki katından fazla arttığını belirten Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre , panik alım-satımın tüketici tarafında yoğun şekilde hissedildiğini söyledi.

 


Geri Dön