Ekonomi

Flaş açıklama geldi! Dolar krizi kapıda!

Büyük yatırım bankası Morgan Stanley, 12 ay içerisinde piyasadan toplamda 2,2 trilyon dolarlık likiditenin çekileceğini öngörüyor. Federal Rezerv'in bu yıl beş kez faiz artıracağı beklentisi de artmış oldu

Küresel olarak gözlenen enflasyon artışının ardından ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Japonya Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs döneminde ekonomiyi canlandırmak için enjekte ettikleri nakitleri geri çekeceklerinin sinyallerini verdi.

Federal Rezerv'in bu yıl beş kez faiz artıracağı beklentisi de artmış oldu. İngiltere Merkez Bankası da üç ayda ikinci kez faiz oranlarını artırdı. Morgan Stanley analistleri ise bu dört büyük bankanın bilançolarının Mayıs ayında zirve yapacağını ve gerileyeceğini belirtti.

Morgan Stanley 2,2 milyar doların piyasadan çekileceğini söyleyerek, şu bilgileri verdi...


 

 

2,2 TRİLYON DOLAR PİYASADAN ÇEKİLECEK

Meydana gelen gelişmelerin ardından dünyanın önde gelen merkez bankalarının tarihin en büyük parasal sıkılaştırmasına hazırlandığını belirten Morgan Stanley, önümüzdeki 12 ayda piyasadan 2,2 trilyon dolar likidite çekileceği tahmininde bulundu.


 

4,5 KAT DAHA FAZLA OLACAK

Cumhuriyet Gazetesi'nde  yer alan habere göre; bu yılki sıkılaştırmanın 2018 yılında piyasadan çekilen 500 milyar doların 4,5 katı olacağını tahmin eden banka uzmanları, Avrupa Merkez Bankası'nın Euro Bölgesi bankalarına sunduğu düşük faizli fonlama uygulamasına atıfta bulunarak"Mayıs 2022 ve Mayıs 2023 arasında Avrupa Merkez Bankası'nın bilançosunun Fed'den daha hızlı küçülmesini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bitcoin'de pazar müjdesi! Geri döndü! 

Dolarda kritik seviye! İşte bugünkü dolar kuru!

Dolar ve euroda son rakamlar!

Kripto paralar çakılıyor: Bitcoin bir ayda 470 milyar dolar eridi!

Beklenen düşüş geliyor! Yatırımcılar zarar edeceksiniz!

Altın fiyatlarında ters rüzgar! Düşüş başladı!

Bitcoin yatırımcıları dikkat! Morgan Stanley'den Bitcoin yatırımcılarına kritik uyarı! 

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?