30 / 04 / 2024

Flaş! Ford popüler modelinin üretimini durdurma kararı verdi!

Flaş! Ford popüler modelinin üretimini durdurma kararı verdi!

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarının arasında yer alan Ford, popüler modelinin üretimine son verme kararı aldı. İşte detaylar!



Otomobil dünyasının en önemli markalarının başında gelen Ford, oldukça ses getirecek bir karara imza attı. Buna göre söz konusu şirket, en popüler modellerinden birinin üretimini durduracak. Bildiğiniz gibi daha önce Volkswagen, efsane otomobili Passat'ın 2023'ten itibaren üretiminin durdurulacağını söylemiş ve herkesi şok etmişti. Ardından Opel’in de Insignia için üretimi durdurma kararı alması piyasalarda bir şok etkisine daha sebep oldu. Şimdi de Ford tarafından alınan bu karar yine sektörde dengeleri değiştirecek gibi duruyor. İşte tüm detaylar...

Ford popüler modelinin üretimini durdurma kararı verdi!

ABD merkezli otomobil üreticisi Ford, herkesi şoke eden bir karar aldı. Buna göre popüler marka, B hatchback sınıfında yer alan Fiesta modelinin üretimini durdurmaya hazırlanıyor. 2023 yılında tamamen üretimi bitirilecek olan Fiesta, sınıfının tercih edilen araçlarından birisiydi. ve 46 yıllık süreçte toplamda 16.2 milyondan fazla satış yapmayı başararak adını tarihe yazdı. Şirketin bu kararının altında yatan sebebin elektrikli araçlara yapılacak olan yatırımların olduğu söyleniyor. 


Geri Dön