10 / 05 / 2024

Flaş! İstanbul'a yeni metro! Tarih açıklandı!

Flaş! İstanbul'a yeni metro! Tarih açıklandı!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'a yapılacak olan yeni metro hattı için tarih açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, Kasım ayında metro hattının açılmasının hedeflendiğini söyledi. İşte detaylar...



"İBB'NİN METRO ÇALIŞMALARI YAVAŞ GİDİYOR, BU HIZLA 10 YILA ANCAK BİTER"

"Bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde süren 100 km'lik metro hattı vardı, gönül isterdi ki çalışmalar düzgün ilerleseydi fakat maalesef çalışmalar yavaş gidiyor. O metrolar bu hızla 10 yıla ancak biter" ifadelerini kullanan Bakan, "2019 yerel seçimlerine kadar hepsi hazırlanmıştı fakat maalesef yeni gelen zihniyetin inadı sebebiyle bu metrolar İstanbulluların hizmetine sunulamamaktadır" diye konuştu.

"YHT TRENİ İLE ENTEGRE OLACAK"

Ankara'da, Bursa'da, Kocaeli'de de çalışmaların sürdüğünü belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Bugün önemli bir gün bizim için. İstanbul Havalimanı Metro İstasyonu ile YHT treni birbirine entegre olacak. İnşallah kasım ayı içinde sizlerle tekrar burada yani İstanbul Havalimanı Metro İstasyonu'nda buluşarak bu büyük projeyi İstanbullulara sunmanın gururunu yaşayacağız."

 


Geri Dön