05 / 05 / 2024

Flaş karar! Hükümet zam yapmayı yasakladı!

Flaş karar! Hükümet zam yapmayı yasakladı!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yaptığı açıklama ile bugünden itibaren ülkede herhangi bir ürüne zam yapılmasını yasakladı. Talimatlara uymayanların hakkında kararın savcılar ve Devlet Kontrol Komitesi tarafından verileceğini belirtti.



Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bugünden itibaren ülkedeki herhangi bir ürüne zam yapılmasını yasakladı ve piyasadan çekilme girişimine karşı işletmeleri uyardı.  Lukaşenko, Başbakan Yardımcısı Snopkov'dan da fiyatları düşürmenin yollarını bulmasını istedi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, bugün başkent Minsk'te ekonomik konuları görüşmek üzere gerçekleştirilen hükümet toplantısında bir açıklama yaptı ve Belarus'ta fiyat artışlarına 6 Ekim'den itibaren bir yasak getirileceğini bildirdi.

Resmi kurum Belarus Telgraf Ajansı'ndan (BelTA)  duyurulan habere göre, gerçekleştirilen toplantıda enflasyonla ilgili acil konular dile getirildi. Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko toplantıda adil fiyatlandırmayı sağlamak amacıyla yapılan kontrol ve eylemlerin eksik olduğunu belirtti ve sert eleştirilerini dile getirdi.

Lukaşenko, bu talimatları ihlal eden, ihlallere katkıda bulunan veya dikkate almayanlar hakkında kararın savcılar ve Devlet Kontrol Komitesi tarafından verileceğini belirtti.

Flaş karar! Hükümet zam yapmayı yasakladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön