04 / 05 / 2024

Folkart, Bayrak'lıda 7 bin 500 metrekare arsa aldı!

Folkart, Bayrak'lıda 7 bin 500 metrekare arsa aldı!

İzmir Bayraklıda Avrupanın 5. büyük ikiz kulelerini yapan Folkart, aynı bölgede 7 bin 500 metrekarelik bir arsa daha aldı. Şirket buraya büyük bir AVM yapmaya hazırlanıyor



İzmir Bayraklı'daki 27 dönümlük alanda bulunan Tekel binalarının yerine Avrupa'nın en yüksek 5. ikiz kulelerini yapan Folkart Yapı, Folkart Towers projesinin gördüğü ilgi nedeniyle bölgede arsa arayışlarını sürdürüyor. Şirket geçtiğimiz günlerde yine aynı mahalde 7,5 dönüm bir arsa  daha satın aldı. Daha önce Megapol inşaata ait olan arsa üzerindeki projenin detayları açıklanmamakla birlikte şirketin buraya da gökdelen şeklinde bir Alışveriş ve Yaşam Merkezi kuracağı öğrenildi.

Folkart Towers projesinde ise satışlar sürüyor. Kurulduğu günden bu yana İzmirde ayrıcalıklı projelere imza atan Folkart Yapının mayısta satışına başlanan projesi Folkart Towers'da inşaat zemininde iyileştirme çalışmaları sona ererken, A kulesinin yüzde 70i satıldı. Yoğun talep nedeniyle B kulesi satışa çıkarıldı. İnşa edilecek proje, 200 metre yüksekliğinde ve 40'ar katlı olacak. Binanın çatı katı seyir terası olarak halka açık tutulacak. Proje rezidans ve ofislerden oluşan karma bir yapıda gerçekleşiyor. İkiz kulelerin inşaatının 30 ayda tamamlanması bekleniyor.

En pahalı rezidans 570 bin dolar

Folkart Towers'da ofislerin fiyatları 165 bin ile 3 milyon dolar arasında değişiyor. Rezidans fiyatları ise 180 bin ile 570 bin dolar arasında bulunuyor. Şirket yetkilileri daha önce basına yansıyan 3 milyon dolarlık fiyatın rezidans değil ofis fiyatı olduğunun altını çiziyor. 150 milyon USD yatırımla, ortalama 1.000 kişiye iş imkanı sağlayarak inşa edilecek proje; faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4.000 kişinin çalışacağı ve yaşayacağı dev bir kompleks olacak.

Bölgede pek çok proje sırada

İmar planları yüzünden yıllardır yeni proje gerçekleştirilemeyen Bayraklı Turan ile Alsancak Limanı arasındaki bölgede pek çok proje hayata geçmeyi bekliyor. Şehrin nitelikli konut ihtiyacının yoğun olduğunu, bu nedenle kaliteli bir proje olduğunda satışların iyi gittiğini anlatan İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azad Yeşil, şirket olarak bölgede Yelkenpark'ı inşa ettiklerini, daire fiyatlarının 200-250 bin lira arasında olduğu projede satış oranının yüzde 90'ı bulduğunu söyledi. Aynı bölgede başlamayı düşündükleri başka projeler de olduğunu anlatan Yeşil, 700 konutluk bir projenin sırada olduğunu belirtti. Yine aynı bölgede İş GYO 150 milyon dolara mal olacak iki kule yatırımı için çalışmalara başladı, Torunlar Turyağ'dan aldığı araziye otel, AVM ve marina projesi hazırlığı yapıyor, Sabancı, Emay İnşaat, Rönesans İnşaat, Yimpaş Holding, Küçükbay arazileri üzerinde proje yapmayı bekleyen isimlerden birkaçı...
BUGÜN/Selma ŞENOL


Geri Dön