23 / 07 / 2024

Folkart Life Bornova tanıtıldı!

Folkart Life Bornova tanıtıldı!

Yüzde 72'si yeşil alan olmak üzere örnek bir projeye imza attıklarını belirten Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir'e bugüne kadar toplam 900 milyon liralık inşaat yatırımı yaptık" dedi





Yeni projeleri "Life Bornova"nın tanıtımında konuşan Folkart Yapı Başkanı Mesut Sancak, "İzmir'den çıkmış en büyük inşaat şirketi olma yolunda ilerliyoruz" dedi


Folkart Yapı, Life Bornova projesiyle İzmir'e 250 milyon liralık yatırım yaptı. Yüzde 72'si yeşil alan olmak üzere örnek bir projeye imza attıklarını belirten Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir'e bugüne kadar toplam 900 milyon liralık inşaat yatırımı yaptık. Önümüzdeki bir yıl içerisinde de 1 milyar liralık daha yatırımı hedefledik" dedi.


1 milyarlık hedef

Projenin tanıtım ofisinde düzenlenen basın toplantısına Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Genel Müdür Metin Sancak, Genel Müdür Yardımcısı Ayetullah Mutlu, Mimar Alpay Demirci ve Satış Müdürü Elzem Sül katıldı. "Ulaşılabilir Lüks" sloganıyla İzmirlilerin karşısına çıktıklarını belirten Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, "İzmir'e geldiğimizde 4 milyonluk bu kentte A-plus konut yok denecek kadar azdı. Bu konuda önemli bir açık gördük ve Folkart bu düşüncenin sonucunda ortaya çıktı. İlk etapta 100 milyonluk bir yatırımla Narlıdere'yi bitirdik. Daha sonra Mavişehir ve 350 milyon liralık yatırımla Bayraklı Tower'i tamamladık. İzmir'e bugüne kadar 900 milyon liralık inşaat yatırımı yaptık. Önümüzdeki 1 yılda ise 1 milyarlık bir yatırımı planlıyoruz. Araziler alındı ve projelerin çizimi başladı. 5 yıl içinde İzmir'den çıkmış en büyük inşaat şirketi olma yolunda hızla ilerliyoruz" diye konuştu.


Kentsel dönüşüm

İzmir'in geleceğine inandığını ve güvendiğini de sözlerine ekleyen Sancak "İzmir'de şu anda 315 bin yıkılması gereken depreme dayanıksız yapı var. Bu da kentsel dönüşümde İzmir'i önemli aktörlerden biri yapıyor.  İzmir  bu konuda aç. Bu açığı biz kapatmaya hazırız. İzmir-İstanbul Otoyolu da bitmek üzere. İstanbul doldu taşıyor. Kendine benzeyen en yakın yer İzmir. Bu nedenle otoyolun bitmesiyle İzmir'e önemli bir akın olacak. Bir İstanbullu 3.5 saatte Çeşme'de denize girebilecek" dedi. Yeni başlayacak projelerde uluslararası tanıtım planladıklarını belirten Mesut Sancak, "İzmir'in tanınmaya ihtiyacı var. 'İzmir yatırım yapılacak yer değil' gibi bir algı var. Bunun doğru olmadığını anlatmalıyız. Ama maalesef bu konuda bir eksiğimiz var ve İzmir dışarıdan öcü gibi gözüküyor. Biz artık 'gelin İzmir'de yatırım yapın" diye yabancılara da gidip anlatacağız" dedi.

4 bin kolon 850 kazık

Genel Müdür Yardımcısı Mutlu, projeye yarışmayla karar verildiğini dile getirerek, "Yapılarımızın altında 4 bin adet çimentodan oluşturulmuş kolonlar var. Bunların altında da 850 adet 100 metre derinliğine inen 30 santim kalınlığında kazıklar var. Bunlar da yapının statiğini depremlere karşı oldukça dayanıklı hale getirdi. Peyzaj düzenlemesi dünyanın en önemli mimarları tarafından yapıldı. Maketi dahi dünyanın önde gelen firmalarına yaptırdık" dedi.



YÜZDE 72'Sİ YEŞİL ALAN

830 daire ve çarşıdan oluşacak Folkart Life Bornova Projesi'nde 38 ila 255 metrekare arasında değişen, balkonlu ya da balkonsuz 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'den oluşan farklı daire seçenekleri bulunuyor. 24 ayda teslim edilecek olan projenin yüzde 72'si de yeşil alanlardan oluşuyor. Toplam 25 bin metrekareden oluşan proje alanının 18 bin metrekaresinde meyve ağaçları, limon, serviler ve fıstık çamları bulunuyor.



Yeni Asır


Geri Dön