30 / 04 / 2024

Folkart’ın projesi için seçim başladı!

Folkart’ın projesi için seçim başladı!

Folkart, Basmane çukurunda yapılacak projeyi İzmirlilere soruyor. 3 projenin yarıştığı seçimde ilk oyu Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak verdi.



Folkart, İzmir’de Türkiye’deki tüm şehir projelerinde katılımcılıkta özgün ve örnek bir ilk olarak gösterilen proje oylamasını başlattı. Basmane’de ‘utanç çukuru’ adı verilen araziyi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun açtığı ihalede 80 milyon dolara satın alan  Folkart, oylama sonucu Tabanlıoğlu, DDG ve Mad Architects projelerinden birini inşa edecek. İlk oyu Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ın verdiği oylama ‘kararizmirin.com’  web sitesi üzerinden 31 Aralık 2016 saat 00.00’a kadar devam edecek. En çok oyu alan proje daha sonra Folkart tarafından ilan edilecek. Öte yandan aynı eğilim yoklamasında, İzmirlilerin çoğunluğunun önerdiği ve en çok sevdikleri isim, projenin adı olarak seçilecek ve inşaat 2019 sonunda tamamlanacak. 


240 MİLYON $’LIK DEĞER

Yükseklikleri 248, 270 ve 315 metre olan projelerden birini İzmirlilerin seçeceğini belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak “Üç projeyi inceleyerek, İzmirliler hangi projeyi tercih ettiklerini belirleyecek. Biz de bu tercihi büyük bir heyecanla hayata geçireceğiz. Amacımız ortak akıl platformunda buluşmak, şehrimize büyük bir eser kazandırmaktır” dedi.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa’nın en modern hizmet binasıyla projede yer alacağını da belirten Mesut Sancak “İzmir Büyükşehir Belediyesi için yapmayı öngördüğümüz brüt 40 bin metrekare hizmet binasının değeri, piyasa koşullarında 160 milyon dolardır. Bu durumda Folkart, proje bütününde TMSF’ye ödeyeceğimiz 80 milyon dolar ile birlikte, kamu yararına 240 milyon dolarlık bir artı değer yaratmaktadır” diye konuştu. 


AVM YERİNE BUTİK ÇARŞI

Basmane çukuruna yapılacak projelerde ağırlıklı olarak konut ve ofis öne çıkıyor. Esnafın göreceği zarar ve çok aşırı artan trafik yükü faktörleri değerlendirilerek, kent lehine alışveriş merkezi yapılmasından vazgeçilen projede; butik çarşı yer alacak. Basmane çukurundan yükselecek eserle, Avrupa’nın en önemli, dünyanın ilk 20 projesi arasına girecek bir projenin hayata geçirilmesi hedefleniyor.


Star


Geri Dön