29 / 04 / 2024

Folkart'tan Türkiye'nin ilk akademik tiyatro merkezi!

Folkart'tan Türkiye'nin ilk akademik tiyatro merkezi!

İzmir'de faaliyet gösteren Folkart, Türkiye'nin ilk akademik tiyatro merkezini hayata geçirdi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projeden bahsetti.



Folkart Tower'ın 18. katında Türkiye'nin en büyük sanat galerilerinden Folkart Gallery'i kuran ve dünyaca ünlü koleksiyonları İzmir'e getiren Folkart, şimdi de Türkiye'nin ilk akademik tiyatro merkezini hayata geçirdi. Toplam 625 kişiye eğitimlerin verileceği kurslar tamamen ücretsiz olacak. Akademi için 15 bin kişi başvururken Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Türkiye'nin Ayhan Işıkları, Bediha Muhavvit'leri bu akademide yetişecek. Önümüzdeki yıllarda Güzel Sanatlar Fakültesi bile kurma girişimimiz olacak" dedi.


Proje koordinatörlüğünü İzmirli tiyatro sanatçısı Volkan Severcan'ın yaptığı Folkart Academy toplantısına Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın yanı sıra tiyatro sanatçıları ve akademisyenler katıldı. Mesut Sancak, bir inşaat firması tarafından sanat yaşamına kazandıracakları akademik bir yapıya sahip ilk ve tek merkezin olduğunu, bununla gurur duyduklarını söyledi.


"BU BİR GÖREVDİR"


İzmir'in çok özel bir şehir olduğunu ve kentin uluslararası boyutta da tanınırlığının artırılması için çalıştıklarını belirten Sancak, "İzmir, dünya medeniyeti için simgesel bir öneme sahip. Ülke ekonomisine de ciddi katkı vermesine rağmen İzmir'in kültür ve sanat alanında desteklenmeye ihtiyacı var" dedi. Sancak, "İzmir, kültür ve sanatın önemli bir kenti olacak. Yatırımcılar da elini taşın altına koymalı. Biz elimizi taşın altına koyduk ve Folkart Academy'i kurduk" dedi. Sancak, "Yaklaşık 2 günde 15 bin kişi tiyatro eğitimine başvurmak için başvuruda bulundu. Türkiye'de önemli bir kanalda yayınlanan yetenek programına bile 1 günde 4 bin 500 kişi başvururken bize 1 günde 6 bin kişi başvurdu. Başvuruyu kesmeseydik 100 bine gidecekti" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön