29 / 04 / 2024

For You'nun bir bölümünü Fevzi Pınar aldı

For You'nun bir bölümünü Fevzi Pınar aldı

For You'nun mağazalarının bir bölümünü Samsun'un en büyük yerel perakende zinciri Pınar'ı kuran Fevzi Pınar aldı



Geçtiğimiz aylarda iflas erteleme talebinde bulunan For You'nun mağazalarının bir kısmı Samsun'daki 12 süpermarketini CarrefourSa'ya satarak dikkatleri üzerine çeken Fevzi Pınar'ın oldu. Bu yılbaşında Pınar Marketler Zinciri'ni Fransız devi CarrefourSa'ya satan Fevzi Pınar'ın, PNR Cosmetics Market adıyla büyümek için harekete geçtiği ve ilk aşamada For You mağazalarının bir kısmını satın almak için protokol imzaladığı öğrenildi. İlk aşamada tamamı İstanbul'da olmak üzere yaklaşık 10 mağaza için protokol imzalandığı ve mağazaların PNR Cosmetics Market adıyla açılacağı belirtiliyor. PNR Cosmetics Market'lerde saç bakım ürünlerinden makyaja, bebek mamasından kağıt ürünlerine kadar 10 farklı ürün grubu satışa sunulacak.

Yeni mağazalar da açacak

Pınar Marketler Zinciri'ni CarrefourSA'ya sattıktan sonra eline geçen nakitle perakendenin başka bir kolunda hizmet vermeyi hedefleyen Fevzi Pınar'ın protokol çerçevesinde aldığı mağaza sayısını artırabileceği de gelen bilgiler arasında. Geçen yıl 208 olan mağazalarının 108'ini tamamen kapatan, geri kalan 100'ünü gerekli finansman sağlandığında açmak için bekleyen For You'ların mağaza büyüklükleri 100 ile 300 metrekare arasında değişiyor.

PNR Cosmetics'in For You'lardan devralınan mağazalara ek olarak büyükşehirlerde yeni mağazalarla büyümeye devam edeceği de belirtiliyor. Ayrıca kapalı diğer mağazalar için For You'nun kurucu ve ortaklarından Aziz Zapsu'nun başka alıcılarla da görüşme halinde olduğu öğrenildi.

Krize yatırımda yakalandı

* 2002 yılında, indirimli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri zinciri olarak kurulan For You, Haziran ayında global krize yatırım aşamasında yakalandığını belirterek iflas erteleme talebinde bulunmuş, bu talebin amacının, "Şirketi çalışır duruma getirmek, bu yolla çalışanlara istihdam, müşterilere hizmet sağlamak ve sonuçta mevcut borçları ödemek olduğu" ifade edilmişti.

* Aziz Zapsu'nun doğrudan ve dolaylı payları ile azınlık ortağı olduğu For You Mağazacılık'ın ana hissedarı ise Sevenoaks Finance Holding Corp.

Elindeki nakitle `kişisel bakım'a girdi

PNR Cosmetics'in sahibi Fevzi Pınar ve ailesi, perakende sektörüne aşina bir isim. Pınar Ailesi'nin ticari geçmişi 1974 yılında gıda toptancılığıyla başlamış. 1991 yılında Pınar Market olarak perakende sektörüne giren aile, 1998 yılında şubeleşmeye başlayarak Samsun'un en büyük yerel zinciri Pınar Marketleri'ni hayata geçirdi. Pınar Marketler Zinciri'yle 51 milyon TL ciroya ulaşan Fevzi Pınar, 12 süpermarketini CarrefourSA'ya sattı. Şimdi ise PNR Cosmetics Market'larla büyüyecek. 
Vatan/Hale Tüzün


Geri Dön