30 / 04 / 2024

Formül Group büyümeye devm ediyor!

Formül Group büyümeye devm ediyor!

Yaklaşık 22 yıldır plastik boru ve bağlantı parçaları sektöründe hizmet gösteren Formül Group, emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Formül Group Genel Müdür Yardımcısı Fahri Kumbul firmanın gelişimi i hakkında açıklamalar yaptı.




Sektörde tanınan bir firma olduklarını belirten Kumbul, dört ana grupta çalıştıklarını belirtti. Yurtdışı ağırlıklı çalışmalarına rağmen; yut içinde özellikle aksesuar ve fitting grubunda çok tercih edilen bir marka olduklarını vurgulayan Kumbul, müşterilerinin ise inşaat sektörüne sıhhi tesisat malzemesi satan toptancılar olduğunu belirtti. Müşteri açısından bakıldığında siparişlerinin hızlı karşılanması yönünde talepleri olduğunu dile getiren Kumbul, "Hızlı olmanın yanında eksiksiz ve kaliteli ürün sunmak gerekiyor. Biz firma olarak hepsinde de iddialıyız." dedi. Cirolarının yüzde doksanının yurtdışı kaynaklı olduğunu vurgulayan Kumbul, "Yurtdışında çalıştığımız bölgelere bakacak olursak başta Rusya olmak üzere Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Afrika ve hatta Güney Amerika ülkeleri olmak üzere 40 dolayında ülkeye ulaşıyoruz" dedi. 


Orta ölçekli bir Kobi işletmesi iken, ölçeklerini zorlamaya başladıklarını söyleyen Kumbul, ihracatta ilk 500 ve genel ciroda ise ilk 1000 firma listesinde yer almayı yakın hedeflerine arasına aldıklarını belirtti. Bir firmanın büyümek istemesinin olağan olduğunu vurgulayan Kumbul, "Ancak dengesiz büyüme sorunu başka sorunları da beraberinde getiriyor. 


Nasıl ki dengesiz beslenen bir insan obezite sorunuyla karşılaşıyorsa, iş dünyasında da dengeyi kaybeden firmalar yeniden toparlanmak için zaman ve enerji kaybediyorlar. Biz Formül Group olarak, dengeli büyüyelim; sektörde belirli saygınlığımız olsun; müşterilerimiz için zor bulunan ürünlerde aranan marka olalım düşüncesi içindeyiz" dedi. 


Kaliteli ürünü hızlı ve tam olarak ulaştırdıkları için tercih edildiklerini belirten Kumbul, sektörün olmazsa olmazlarından olan "Kalıp" teknolojisi ve çeşitliliğinde üst düzeyde olduklarının altını çizdi. Kumbul, ayrıca inşaat sektörünün dünya ve ülkemizdeki etkilerine değinerek. "Dünyada ve Türkiye'de de ekonominin dinamik kalmasını isteyen yönetimler, inşaat sektörünü sürekli canlı tutmak istiyorlar." dedi. 


Son An 


Geri Dön