05 / 05 / 2024

FORTİS Bank kredi kullandırma oranını yüzde 50 arttırdı

FORTİS Bank kredi kullandırma oranını yüzde 50 arttırdı

Gökhan Mendi, "Yıl içinde mevcut ürünlerimiz ve yeni çıkardığımız ürünlerle kredi kullandırma oranını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 arttırdık" dedi



FORTİS Bank'ın konut kredisi pazarında değişik ihtiyaçlara cevap veren 15 farklı mortgage ürünü bulunduğunu söyleyen Fortis Bank Türkiye Perakende Bankacılık Grubu Başkam ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Mendi, "Yıl içinde mevcut ürünlerimiz ve yeni çıkardığımız ürünlerle kredi kullandırma oranını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 arttırdık" dedi.

60 MİLYAR TL'YE ULAŞIR
Bankaların topladıkları fonları giderek artan oranda, özellikle teminatlı krediler ve mortgage ürünlerine dönüştürmesiyle Türkiye'deki konut kredisi pazarının giderek genişlediğini belirten Gökhan Mendi, "Tüketici de bilinçlendikçe kredi kullanma eğilimleri artıyor. Kredi konusundaki rekabetin etkisiyle işlem sürelerinin kısalması da konut kredilerine başvuruların artmasına sebep oluyor. Konut kredileri hacmi geçtiğimiz yıl 45 milyar TL seviyelerine ulaştı. Yılbaşından bu yana ise yüzde 22 artış göstererek, 55 milyar TL'yi buldu. Yıl sonunda ulaşılması beklenen bu rakamlara ekim ayında ulaşılmış olması konut kredilerine olan ilginin de bir göstergesi. Bu doğrultuda yıl sonunda sektör büyüklüğünün, minimum 60 milyar TL' ye gelmesi öngörülüyor" diye devam etti.

SİGORTAYLA KORUMAYA ALINMALI
Mendi, uzun vadede kira öder gibi borçlanma düşüncesinin gün geçtikçe yaygınlaştığını vurguladı ve şu bilgileri verdi: "Özellikle konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyen kişiler, artık konut kadar yaşam tarzı da satın almak istiyor. Birçok yatırımcı için konut yatırımı, hayatlarında aldıkları en önemli yatırım kararların başında geliyor. Bu nedenle 2010 yılı başında başlayan aşağı yönlü rekabetçi faiz oranlarının yıl sonuna kadar devam edeceğim düşünüyoruz. Öte yandanjcredi kullanacak müşterilerimize aylık ödeme güçlerine göre kredi talebinde bulunmalarım ve olası risklere karşı sigorta ürünleriyle kendilerini koruma altına almalarını ve işsizlik, ferdi kaza, kredili hayat, yangın gibi sigorta seçeneklerini değerlendirmelerini öneriyoruz. Ayrıca kredi başvurusunda bulunulurken kredinin komisyon, masraf ve faiz dahil toplam maliyetinin de dikkate alınması gerekiyor." Müşterilerilerine ihtiyaç duydukları desteği en üst düzeyde sağlamaya gayret gösterdiklerine değinen Mendi, şöyle devam etti: "Dövizde dalgalanmaların yaşandığı dönemde tüm dövize endeksli kredi kullanan müşterilerimize diledikleri takdirde kredilerini TL'ye dönüştürme olanağı sağladık. Sorun yaşayan müşterilerimizin kredilerini vadeyi uzatarak yeniden yapılandırdık. Ayrıca, piyasadaki en geniş işsizlik sigortası güvencesini müşterilerimizin hizmetine sunduk. Sağladığımız TaksitSTOP olanağıyla, mortgage dahil tüm taksitli kredi ürünlerinde yılda 2 aya kadar taksit atlatma imkanı da veriyoruz."

İlk evini alanlar 24 ay sadece faiz ödüyor

YENİDEN Finansman Mortgage ürünlerine yönelik bilgi veren Fortis Bank Türkiye Perakende Bankacılık Grubu Başkam ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Mendi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu mortgage ürününde önceden başka bir bankadan mortgage kredisi kullananların eski kredi bakiyesi kapatılıyor ve cazip koşullu 'Yeniden Finansman Mortgage Kredisi' veriliyor. En çok ilgi çeken ürürlerimizden biri de 'İlk Ev İçin Mortgage' ürünümüz. Bu ürünümüzde ilk 24 ay sadece faiz ödemesi seçenek olarak sunuluyor. Böylelikle ilk kez ev sahibi olanlar, ilk iki yıl boyunca yeni evin giderlerini ve dekorasyon masraflarını rahatlıkla karşılayabiliyor. 'Al Kirala Mortgage' ürünümüz ise ev alıp kiraya vererek gelir elde etmek isteyenlerin tercih ettikleri bir ürün. Hem kira geliri kredi taksitinin bir bölümünü karşılasın hem de ev sahibi olayım diye düşünenler bu mortgage ürününden yararlanabiliyor. Elde edilen kira geliri kredi taksiti geri ödemesinde kullanılabiliyor. Diğer yandan evlerini yenilerken sahip oldukları evi satmadan yeni bir ev sahibi olmak, eski evlerini yenisine yerleştikten sonra satmak isteyenlere ise 'Yenisini Al, Eskisini Sat Mortgage' ürünümüzle çözüm sunuyoruz. Bu ürünümüzle alınacak evin değerinin yüzde 100'üne kadar, düşük faizler ve 120 aya varan vade seçenekleriyle kredilendiriliyor."
Hürriyet Emlak


Geri Dön