06 / 05 / 2024

Forum İstanbul'da Kanuni, Hürrem ve Pargalı canlı canlı!

Forum İstanbul'da Kanuni, Hürrem ve Pargalı canlı canlı!

Forum İstanbul'da kurulan, Osmanlı Sarayı ve Sokağı Canlı Heykel Sergisinde Kanuni Süleyman ve Hürrem Sultandan Hacivat Karagöze, Mahidevran Sultandan Pargalı İbrahim Paşaya kadar 12 farklı karakter ilgiyle izlendi... İşte o canlı heykeller



13-14 Ağustos tarihlerinde Forum İstanbulda gerçekleştirilen Türkiyenin ilk Canlı Heykel Sergisi, Osmanlı Sarayı ve Sokağında tarihimizin tanıdık simaları yüzyıllar sonra canlı heykeller olarak ete kemiğe büründü. Forum İstanbul ziyaretçileri canlı heykellere yoğun ilgi gösterdi.

Forum İstanbul, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde ilgi çekici bir etkinliğe daha imza attı. Osmanlı Sarayı ve Sokağı Canlı Heykel Sergisinde Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultandan Hacivat & Karagöze, Mahidevran Sultandan Semazenler ve Pargalı İbrahim Paşaya kadar 12 farklı karakter Forum İstanbul ziyaretçileri tarafından ilgi ve beğeni uyandırdı.



Karakterler arasında Osmanlı sultanları ve paşalarının yanı sıra niyetçi, bozacı gibi eski Ramazan geleneklerini hatırlatacak canlı heykeller de yer aldı. Osmanlı saray ve sokaklarını günümüze taşıyan canlı heykeller sanatçılarına, bir de çocuk sanatçı katılarak Kanuninin oğlu Şehzade Mustafayı canlandırdı.

Osmanlı Sarayı ve Sokağı Canlı Heykel Sergisi, genelde tekil olarak sergilenen canlı heykel performanslarından farklı olarak, ilk kez bir konsept çerçevesinde ve bu kadar geniş bir sanatçı ekibiyle sergi adı altında gerçekleştirilerek bir ilk oldu.


www.forumistanbul.com.tr


Geri Dön