04 / 05 / 2024

Forum TEM AVM, 47 milyon Euro'ya satıldı!

Forum TEM AVM, 47 milyon Euro'ya satıldı!

Atrium European Real Estate, 2010'da Multi-Turkmall'dan aldığı Forum TEM AVM arazisini 47 milyon Euro'ya sattı. Avrupa gayrimenkul devi, 2013 bilançosunda Forum TEM'de 17,6 milyon Euro zarar etti. İşte detaylar ve Atrium CEO'sunun yorumu...



Forum TEM AVM, 47 milyon Euro ya satıldı!


Forum TEM AVM, İstanbul'un Gaziosmanpaşa İlçesi'nde TEM otoyolu kenarında 2007 yılında inşa edilmeye başlandı. O dönem ortak olan Multi Turkmall firmasının Forum TEM ve Forum Trabzon projelerinde işler 2009 yılında ortakları Meinl European Land firmasının Avusturyalı Julius Meinl Ailesi'nin elinden çıkarak Atrium European Real Estate adını almasıyla bozuldu. 


Forum TEM AVM'de Nata Holding ile Gül Proje ortak oldu!


İddiaya göre Atrium Europan Real Estate, Multi-Turkmall'a karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyince Forum TEM AVM inşaatı 2009 yılında durdu. 


Multi Corporation ve Turkmall, 2010 yılında da yolları ayırma kararı aldı. 



Forum TEM ne karşılığında Atrium'un oldu?


Multi Corporation, Forum TEM projesi ile  İzmir  Balçova'daki Forum Balçova projesindeki hisselerini Atrium European Real Estate devretti. Karşılığında da 2008 yılında kapılarını açan ve Karadeniz bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Forum Trabzon'daki Atrium hisselerini devraldı. 



Forum TEM'in kısa tarihçesi!


2010 yılından bu yana Atrium European Real Estate firmasının gayrimenkul portfoyünde bulunan ve metruk halde kaderine terk edilen Forum TEM, 24 Nisan 2014'te 47 milyon Euro'ya satıldı. Multi Turkmall ortaklığı, araziyi 2007'de Milli Emlak'tan 55 milyon TL'ye almıştı. Forum TEM AVM inşaatı, TEM otoyolu sınırları içinde kaldığı iddiasıyla ruhsat sorunu yaşıyordu.



Forum TEM AVM'yi kim satın aldı?


Atrium, Forum TEM AVM arazisinin kime satıldığını 'gizlilik' kararı nedeniyle açıklanmıyor!..



Atrium CEO'sundan satış yorumu: Forum TEM, bize 17 milyon Euro zarar ettirdi! 


Atrium European Real Estate CEO'su Rachel Lavine, satışla ilgili olarak şu yorumu yaptı;


"Doğu Avrupa'nın  ve merkez Avrupa'nın lider alışveriş, perakende gayrimenkul geliştiricisi ve operatörü Atrium Europen Real Estate Limited, 47 milyon Euro bedelli TEM otoyolundaki arazi satışını gerçekleştirmiştir. Bu işlem 31 Aralık 2013 değerine göre 17,6 milyon Euro net zararı yansıtmaktadır. Satış işlemi, bilanço verimliliğini artırmak ve grubun çekirdek yapısını temsil etmeyen arazileri paraya dönüştürmek amacıyla fırsatçı satış stratejine uyumlu bir şekildedir.


Satışımız, arazi portfoyümüzü azaltmak ve grubumuzun merkez Avrupa ve Doğu Avrupa'da odaklanma stratejisine işaret etmektedir. Bu strateji aynı zamanda bilanço verimliliğimizi geliştiriyor ve gelir getiren sabit yatırım üretme dogrultusunda uzun vadeli amaçlarımız için bize yardımcı oluyor".


Emre Kulcanay - Nurullah Kırmacı / Emlakkulisi.com


Geri Dön