02 / 05 / 2024

Forum TEM AVM'de Nata Holding ile Gül Proje ortak oldu!

Forum TEM AVM'de Nata Holding ile Gül Proje ortak oldu!

Nata Holding, inşaatı yılan hikayesine dönen Forum TEM AVM arazisini geçen yıl 47 milyon Euro'ya satın almıştı. Nata Holding'in Gaziosmanpaşa'da rezidans, ofis ve Forum TEM AVM'nin yer alacağı projesine Gül Proje ortak oldu...



Forum TEM AVM de Nata Holding ile Gül Proje ortak oldu!


Yıllardır tamamlanıp, hizmete açılması beklenen Forum TEM AVM'nin Nata Holding tarafından satın alındığını emlakkulisi.com ilk kez okurlarına duyurmuştu. Nata Holding, Gaziosmanpaşa Sultangazi'de yer alan Forum TEM AVM'yi geçtiğimiz yıl 47 milyon Euro'ya satın almıştı.


İmzalar atıldı


Nata Holding, satın aldığı Forum TEM AVM arazisini hasılat paylaşımı ile ihaleye çıkardı. Forum TEM AVM için bir çok şirketten teklif yağdı. Nata Holding, Forum TEM AVM projesi için Gül Proje'de karar kıldı. Gül Proje ile Nata Holding arasında sözleşme geçen hafta imzalandı. Gül Proje ve Nata Holding projede yüzde 50 olarak anlaştı. 


Forum TEM AVM de Nata Holding ile Gül Proje ortak oldu!



Proje nasıl olacak?


73 bin 400 metrekarelik arsa içerisinde yer alan Forum TEM AVM'nin yarım kalan inşaatı projeye uygun bir şekilde değişiklik yapılmadan tamamlanacak. Projede yer alan rezidans ve ofis alanları için proje mimari çizim çalışmaları yapılacak. 


Eyüp Park, Güneşli Park, Güneşli Park Gardenya, Avcılar Park, Eyüp Palas gibi projeleri hayata geçiren Gül Proje, ortağı olduğu Forum TEM AVM projesinde farklı konsept düşünüyor. Henüz proje çizim aşamalarının başlamadığı Forum TEM AVM projesinde rezidans ve ofislerin nasıl olacağına ortaklar karar verecek. AVM kısmı planlandığı şekliyle, yıkım yapılmadan tamamlanacak.


Forum TEM AVM de Nata Holding ile Gül Proje ortak oldu!


Forum TEM AVM'nin 8. yılı


2007 yılında Milli Emlak'tan Forum TEM AVM arazisini 55 milyon liraya satın alan Multi Turkmall, alışveriş merkezi projesinin 2011 yılında hizmete açılmasını planlıyordu. 2009 yılında inşaatı duran Forum TEM AVM'de Multi ile Turkmall ortaklığı bozuldu. 2010 yılında Atrium Europan Real Estate, Forum TEM AVM arazisini satın aldı. Ancak hiç bir çalışma yapılmadı. Nata Holding, Forum TEM AVM arazisi için Autrium'la Nisan 2014 yılında anlaşarak, 47 milyon Euro'ya  araziyi satın aldı.



Forum TEM AVM'yi Nata Holding aldı!



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön