29 / 04 / 2024

Forum TEM AVM'yi Nata Holding aldı!

Forum TEM AVM'yi Nata Holding aldı!

Forum TEM AVM’yi Atrium Europan Real Estate firmasından satın alan Nata Holding, orada ne yapacak? Nata Holding, Forum AVM’yi kaça aldı? Forum TEM AVM’nin adı değişecek mi? Forum TEM AVM ne olacak? İşte cevaplar..



Forum TEM AVM yi Nata Holding aldı!


Nata Holding, İstanbul Gaziosmanpaşa'da metruk halde kalan Forum TEM AVM'yi Atrium Europan Real Estate'den satın aldı. Atrium, 24 Nisan 2014’te yaptığı açıklamada Forum TEM AVM’yi 47 Milyon Euro’ya sattığını açıklamış ancak Forum TEM AVM’yi satın alan firmanın adını vermemişti.



Forum TEM AVM yi Nata Holding aldı!

Forum TEM AVM, 2011 yılında hizmete açılacaktı...


Forum TEM AVM'de Nata Holding ile Gül Proje ortak oldu!


Forum TEM AVM’nin satıldığını Emlakkulisi.com böyle duyurmuştu!


Emlakkulisi.com o satışın peşine düştü ve Forum TEM AVM’nin Ankaralı inşaat devi Nata Holding tarafından satın alındığını öğrendi ve teyit etti. 


Nata Holding yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Forum TEM AVM’nin 73 bin 400 metrekare arsasıyla birlikte Nata Holding’e devri Nisan ayında tamamlandı. Nata Holding, Forum TEM AVM için Sultangazi Belediyesi ile ruhsat görüşmelerine başladı.



Forum TEM AVM yi Nata Holding aldı!
Forum TEM AVM'nin yeni sahibi, Namık Tanık tarafından kurulan NATA Holding oldu... 



Forum TEM AVM ne olacak? 


Nata Holding, Forum TEM AVM’nin yarım kalan inşaatını güçlendirerek devam ettirmeyi planlıyor. Yani yıkım yapmadan mevcut durum üzerinde dış cephede değişiklik yaparak aynı proje Nata Holding tarafından hayata geçirilecek. 


Forum TEM AVM, Nata Holding'in İstanbul'daki altyapı faaliyetlerinin ardından ilk yerüstü projesi olacak...



Forum TEM AVM yi Nata Holding aldı!

Forum TEM AVM, aynı proje ile hayata geçirilecek...



Forum TEM AVM’nin adı değişecek mi? 


Forum TEM AVM’yi Atrium’dan 47 milyon euro’ya satın alan Nata Holding, Forum TEM AVM’nin adını değiştirecek. Ankara’daki AVM projesine Nata Vega, akvaryum projesine Nata Aqua, konut kulelerine Nata Vega ve  Ankara  İncek’teki konut projesine Nata İncek adını veren holdingin İstanbul’daki Forum TEM AVM’ye de Nata TEM adını vermesi firma yöneticilerinin gündeminde…



Forum TEM AVM yi Nata Holding aldı!

Nata Holding, Forum TEM AVM'nin adını Nata TEM olarak değiştirebilir...



Forum TEM AVM ne zaman bitecek? 


Nata Holding, Sultangazi Belediyesi ile süren ruhsat görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 24 ayda yeni AVM’yi hizmete açmayı planlıyor. Nata Holding’in hesaplarına göre ruhsat bir yıl içinde çıkarsa 2017 yılında Forum TEM AVM, yeni adıyla hizmete açılmış olacak. 



Nata Holding, Forum TEM AVM’de şu an neler yapıyor? 


Multi Turkmall, Forum TEM AVM’nin arazisini 55 milyon TL’ye Milli Emlak’tan 2007 yılında satın aldı ve 2011’de hizmete açılması planlanan AVM için inşaat başladı. Ancak 2009’da inşaat durdu ve aynı yıl Multi ve Turkmall ortaklığı sona erdi. Forum TEM AVM, 2010 yılında Atrium Europan Real Estate portfoyüne geçti. 

Forum TEM AVM’nin 2009’da duran inşaatı o tarihten bugüne başlamadı ve inşaat metruk halde kaldı. 


Gaziosmanpaşa TEM yolu kenarındaki terk edilmiş inşaat, zaman içinde Gaziosmanpaşa halkını rahatsız eden bir mekan haline geldi. 


Nata Holding, bu durumun bir an önce sona ermesi ve Gaziosmanpaşa halkına sıkıntı veren durumların ortadan kaldırılması için polis destekli özel güvenlik birimleriyle Forum TEM AVM’nin etrafında güvenlik önlemi aldı. 

Metruk halde 7 yıldır bekleyen inşaat için de korozyona karşı yapı kimyasalları kullanarak direnci arttırmayı hedefleyen Nata, AVM inşaatını projenin üzerinden devam edecek. 



Forum TEM AVM yi Nata Holding aldı!

Forum TEM AVM'nin yeniden inşaatı için ruhsat görüşmeleri başladı, sürüyor...



Nata Holding, Fikirtepe’deki Göztepe ÇEK arazisini de aldı mı? 


Yine Atrium portfoyünde bulunan ve Göztepe Çocuk Esirgeme Kurumu arazisi olarak bilinen Fikirtepe’deki 90 dönümlük arazi Nata Holding tarafından satın alındı mı?


Nata Holding’in kulislerde dolaşan bu iddiaya ise cevabı şöyle; “Atrium ile Forum TEM AVM için gerçekleşen görüşmelerimizde firma Fikirtepe’deki araziyi de teklif etti ancak biz sadece Gaziosmanpaşa TEM kenarındaki arazi ile ilgileniyorduk. Fikirtepe’deki Göztepe ÇEK arazisini satın almadık”…


Forum TEM AVM yi Nata Holding aldı!
Forum TEM AVM'nin 2017 yılında açılması planlanıyor...



Forum TEM AVM böyle olacak!


Nata Holding tarafından inşaatına devam edilecek Forum TEM AVM’nin aslına sadık kalınacak proje detayları şöyle; 


Forum TEM Alışveriş ve Yaşam Merkezi, İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtinde yer alıyor. Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan TEM otoyoluna bitişik konumda bulunan Forum TEM, batı ve doğudaki banliyöler de dahil olmak üzere tüm kentten ulaşılabilirliğe sahip. Anadolu yakasından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Avrupa yakasından ise TEM ve E5 bağlantısı ile merkeze ulaşım sağlanabilecek.


Tasarımı TEM otoyolunun dinamizminden esinlenilerek geliştirilen Forum TEM, modern mimari özellikleri ile Türkiye’de bir ilk olmaya hazırlanıyor. 3 katlı ultra-modern merkez, herkesi hayran bırakacak mimarisi ile, ziyaretçilerine yepyeni tatlar sunacak. Mühendisliğin sınırlarını zorlayan mimari yaklaşımlar alışveriş merkezine anıtsal bir nitelik katarken aynı zamanda da projeyi kentte önemli bir nirengi noktası haline getiriyor. Özellikle koni şeklindeki dev kubbeler, gün ışığını iç mekanlara taşıyan geniş şeffaf cepheler ve çarpıcı çatı formu Forum TEM projesini ön plana çıkaracak başlıca mimari öğeler...  


Forum TEM, eğlence birimleri, çocuklara yönelik alanları, kültürel aktiviteleri, sinemaları ve teraslarda cafeleri ile ziyaretçilerine bütün gün boyunca  keyifli vakit geçirilebilecekleri yeni bir yaşam merkezi sunacak. 70 bin metrekarelik alanda hipermarket, yapı market, çok katlı mağazalar, yeme-içme alanları ve yerli yabancı çeşitli mağazaların bulunduğu merkezde ayrıca bir de ofis binası ile 3 bin 550 araç kapasiteli otopark bulunacak.



Nata Holding iletişim!


Merkez


Adres: Ayaş Yolu 21. Km, Çatalca Sokak, No:238 Sincan 06930, Ankara / Türkiye

Tel: +90 312 269 12 32 

Fax: +90 312 270 03 15

Web: www.nataholding.com.tr


Geri Dön