23 / 07 / 2024

Foruminvest, Türkiye ofisini kapatıyor!

Foruminvest, Türkiye ofisini kapatıyor!

Hollandalı alışveriş merkezi geliştiricisi ve yatırımcısı Foruminvest Türkiye ofisini kapatma kararı aldı




2007 yılında Türkiye'ye gelen Hollandalı alışveriş merkezi geliştiricisi ve yatırımcısı Foruminvest piyasalardaki yeni şartlar ve strateji değişikliği nedeniyle Türkiye ofisini kapatma kararı aldı.

Foruminvest Türkiye Genel Müdürü Cem Alfar, Avrupa ve Türkiye'nin de dahil olduğu diğer gelişmekte olan gayrimenkul piyasalarında kaynak ihtiyacına bağlı bir sıkışma olduğu, maliyetlerin yükseldiği, risk faktörlerinin arttığı, gayrimenkul geliştirme sürecinin uzadığı, projelerin ve yatırımların değerinin düştüğü, alım ve satım işlemlerinin azaldığını kaydetti. En azından önümüzdeki iki yıl için Foruminvest'in Türkiye defterini kapattığını kaydeden Alfar, "Bu süre boyunca Türkiye'de ticari gayrimenkul pazarında Alışveriş Merkezi yatırımlarının eski hızını ve verimliliğini koruyamayacağı ve kaynak ihtiyacının devam edeceği öngörülmektedir. Foruminvest Grubu kaynaklarını daha önce yatırım yaptığı ve projeler başlattığı diğer 4 ülkede kullanma kararı almıştır" dedi. Foruminvest'in Türkiye ofisini 2007 yılının başında açtığını hatırlatan Alfar, uluslararası nitelikte, büyük ölçekli şehir içi yaşam merkezleri inşa etmek ve işletmek için iki yıl içinde 26 şehiri incelediklerini ve 40'ın üzerinde proje geliştirme çalışması yürüttüklerini kaydetti. Geliştirme çalışmaları sonucunda İstanbul, Ankara,  İzmir  Kocaeli ve Bursa'da belirlenen noktalarda tasarım, mağaza karması çalışmaları yaptıklarını ancak, Forum İnvest Grubu'nun kaynaklarını Hollana, Fransa, İtalya ve Belçika'da devam eden yatırımlarda kullanma kararı aldığını açıkladı.

AVRUPA'DA SEÇİCİ DAVRANACAK
Alfar, Foruminvest Grubu'nun 40 yılı aşkın süredir yukarıda sayılan ülkelerde seçkin yatırımlar gerçekleştirdiğine değindi. Foruminvest'in Hollanda, Fransa, İtalya ve Belçika'da yatırımları bulunduğunu ve Mart 2010'da Belçika Koortrijk'te yeni bir alışveriş merkezinin açılışı planlanladığını belirterek, "Foruminvest Grubu avrupa'dakşi yatırımlarında, geliştirme projelerinde de seçici davranacak. Riski daha az, geri dönüşü daha çabuk olan projeleri seçerek, kaynaklarını en verimli şekilde kulanmak için çaba gösterecektir" diye konuştu.
BÜLENT YOLDAŞ/Sabah


Geri Dön