27 / 04 / 2024

Four Winds projesinde ilave alan tespit edildi!

Four Winds projesinde ilave alan tespit edildi!

Kadıköy'deki Meteoroloji arsası olarak bilinen yaklaşık 45 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Four Winds projesinde ilave alan tespit edildi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy'deki Meteoroloji arsası olarak bilinen yaklaşık 45 bin metrekarelik alanda Taşyapı tarafından inşa edilen Four Winds konut projesine, iskan vermiş, Kadıköy Belediyesi'nin açtığı dava sonrasında iptal edilmişti. Taşyapı dda vrilen iskan iptal kararına itiraz etti. 


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi daha önce verilen iskân iptaline ilişkin kararı ortadan kaldırdı.  Kadıköy Belediyesi söz konusu kararla ilgili açıklama yaptı. Belediye mahkeme kararı ile 7 bin 723 metrekare ilave alan tespiti yapıldığına da dikkat çekti. Kadıköy Belediyesi, Bakanlığa iskân iptali için başvuracaklarını belirtti. 


İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi tarafından verilen kararda ise, “Dava konusu yapıda tespit edilen aykırılıkların giderilerek ruhsat ve eki projelere uygun hale getirilmesi amacıyla mevzuatta öngörülen gerekli düzenlemelerin ve yaptırım hükümlerinin işletilebileceği açıktır. Bu nedenle istinaf talebinin kabulüne, daha önceki iskân iptal kararının kaldırılmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. Mahkeme temyiz yolu kapalı olmak üzere Taşyapı lehine karar verdi.


Geri Dön