02 / 05 / 2024

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da Konut Bakanı Guillaume Kasbarian yaptığı açıklamada “ömür boyu HLM hakkı” şeklinde tanımlanan duruma son verme niyetinde olduklarını belirti. Böyle bir durumda milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir.



Fransa’da hükümet, sosyal konut HLM‘lerde ilgili büyük bir reform hazırlığı için düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Konut Bakanı Guillaume Kasbarian Les Echos gazetesine 11 Nisan Perşembe günü yaptığı açıklamada, düşünülen reform ile ilgili çok önemli detaylar paylaştı. Konut Bakanı Guillaume Kasbarian açıklamasında Özellikle, artık zengin hale gelmiş kiracıların sosyal konutlarını terk etmelerinin isteneceğini dile getirdi.

Açıklamasında Fransa’da 5.2 milyon adet HLM ve bu konutlara hakkı olduğu halde giremeyen 1.8 milyon hanenin olduğunu dile getiren Konut Bakanı Guillaume Kasbarian sosyal konutlarda maddi durumu büyük ölçüde değişmiş olanlar otururken bu konutlara gerçekten hakkı olduğu halde giremeyen milyonlarca insanın olduğuna değindi.

Konut Bakanı Guillaume Kasbarian’ın yaptığı bu açıklama, sosyal kiralık konut sağlayıcıları ve sol kanatın de oldukça tepkisini çekti.

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Sosyal konut HLM nedir?

Sosyal konut ya da düşük kira ile konut (HLM), metrekare başına belirli bir tutarı geçmeyen bir kira tutarı ile oturulan konut olarak belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre devlet tarafından sağlanmış olan yardımlarla yönetilen bu konutların erişimi, gelirlere bağlı.. Sosyal konutun amacı, Fransa’da 19. yüzyılın sonlarına dayanmış olan düşük gelirli ailelerin özel sektör kiralık konutlarından daha düşük kira ödemesini sağlamak şeklinde belirtiliyor.

HLM’lerin yönetimi sosyal konut kuruluşlarına devredilirken, devlet de taraflar tarafından imzalanan bir sözleşmede bildirilen kurallara uymaları karşılığında inşaat için mali yardım sağlıyor. Ayrıca devletin sağlamış olduğu yardım miktarına bağlı olarak, farklı kategorilerde sosyal konutlar bulunuyor. Söz konusu bu yardım ne kadar yüksek olursa, sağlayıcılar da buna karşılık daha düşük kiralar sunmak zorunda.

Fransa’da şu an için toplamda 5.3 milyon adet kiralık sosyal konut bulunuyor. (Bu, toplam konutların yaklaşık olarak yüzde 16’sına denk gelir) ve bu söz konusu bu konutlar 10 milyon kişiyi barındırıyor. 

 

Volkswagen Polo fiyatı ne kadar?  Volkswagen Polo kaç TL? Volkswagen Polo Nisan 2024 fiyat listesi! 

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

Milli Emlak'tan  Ankara  ve bir şehirde daha arsa fırsatı! KDV'den muaf arsalar için bu tarihleri kaçırmayın!


Geri Dön