03 / 05 / 2024

Fransız GL Events Haliç Kongre Merkezi'ne talip

Fransız GL Events Haliç Kongre Merkezi'ne talip

Kongre organizasyonlarının etkin şirketlerinden Fransız GL Events, büyümek istiyor



Seed'i işleten GL Events'in ilgi alanında Haliç Kongre Merkezi de bulunuyor

Türkiye pazarına yaklaşık bir yıl önce giren dünyanın en büyük kongre ve toplantı organizasyonu şirketlerinden Fransız GL Events, hedeflerini büyüttü. Sabancı Müzesi içindeki Seed adlı mekanın işletmesiyle Türkiye'deki faaliyetlerine başlayan GL Events, The Seed'in yanına şimdi daha büyük bir mekan daha eklemek istiyor. GL Events'in ilgilendiği mekanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Haliç Kongre Merkezi de bulunuyor. Türkiye'de geçirdikleri bir yılı `çok etkileyici' olarak değerlendiren GL Events Türkiye Genel Müdürü Olivier Moyse "Krizden dolayı sektörün en zor yıllarından biriydi. Ancak buna rağmen iyi bir yıl oldu" diye konuştu.

İSTANBUL'A 5 YIL LAZIM

Türkiye'nin yeni bir pazar olduğunu, İstanbul'un yeni kongreler için yeni mekanlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Moyse, şunları söyledi: "Bir uluslararası şirket olarak bizim amacımız, bu büyümede bu gelişmede bir rol oynayabilmek, İstanbul'u, uluslararası kongre gerçekleştirilen bir varış noktası haline getirmek. Bunun için de hedeflediğimiz yerler var." İstanbul'un gerçek uluslararası kongre pazarının içine girebilmesi için en az 5 yıla ihtiyacı olduğunu dile getiren Moyse "Bu süre içinde Avrupa'ya ve dünyaya dönük bir iletişim planı yapılması gerekiyor. İstanbul'un ve Türkiye'nin başarıya ulaşabilmesi için kesinlikle uluslararası bir havuza girip, bu havuzun bir parçası olması lazım. Kendimi gösterme şansım olmalı ki, bu sayede benim portföyüm İstanbul'a yansır" diye konuştu.

Kültürel etkinlikler hız kazanacak

İşletmesini sürdürdükleri Sabancı Müzesi içindeki The Seed'de her hafta önemli organizasyonlar gerçekleştirildiğini ifade eden Moyse, şunları söyledi: "2010'da kurumsal çalışmalarımız devam edecek. Bizim yaptığımız otellerin yaptığından çok farklı. Yüksek bir servis veriyoruz, çok değişik konseptler sunuyoruz. Kültür ve sanat etkinlikleri devam edecek, her ay bir konserimiz olacak. Uluslararası projelere cevap vermek için burası çok küçük, burada sadece lokal işlere yanıt veriyoruz. Önümüzdeki projelerimizi bitirdiğimizde gerçekleştirdiğimiz uluslararası büyük organizasyonlar, etkinlikler olacak."
Star/Belma Toprak

Geri Dön