06 / 05 / 2024

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kampanya yürütücülerinden Franck Rolland, konuya ilişkin açıklamada bulundu ve "Tam bir yıkım yaşanıyor. Bizim yaşadığımız bölge boşalıyor" ifadelerine yer verdi. 

Organizatörler, yabancıların akını sebebiyle pek çok bölgede yerel dükkanların kapandığının, insanların işsiz kaldığının, yalnızca turistlere konut kiralayanların kazandığı bir sistem oluştuğunun altnı çiziyor. 

Bazı bölgelerde apartmanların yarısının “turistler tarafından işgal edildiğini” dile getiren kampanya üyeleri, yabancıların konutlara ve tarihi eserlere saygı göstermediğini de ileri sürüyor. 

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Başkent Paris'te belediye daha önce kısa süreli kiralama uygulamalarına kısıtlama getirmek amacıyla bazı tedbirleri uygulamaya almıştı. Bu kapsamda, konut sahipleri senede sadece 120 gün evlerini ya da odalarını kiraya verebiliyor. Bunun haricindekiler ise iş yeri kaydı açmak zorunda kalıyor. 

Kiraların çok yüksek olduğu kentte gelecek sene gerçekleştirilecek Yaz Olimpiyatları sebebiyle pek çok Parislinin evlerini geçici olarak kiralayarak kentten ayrılmayı düşündüğüne vurgu yapılıyor. 

Bugüne kadar Paris dışında Barselona, Amsterdam ve Floransa'da da kısa süreli kiralamalara ilişkin benzer hamleler hayata geçirildi. 

İtalya'nın tarihi ve turistik kentleri arasında yer alan Floransa'da da şehir merkezindeki konutların genel olarak turistlere yönelik olan kısa zamanlı konaklama için konut kiralaması uygulaması kapsamında değerlendirilmesine son verileceği de gündeme geldi. 

Floransa'da konutların kısa zamanlı konaklama için kiralanması uygulaması durduruluyor!

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Kahramanmaraş'taki konteyner dükkanların anahtarları teslim edildi!


Geri Dön