11 / 05 / 2024

Friko Mekanik Afrika ve Ortadoğu'ya özel kayak parkları yapacak!

Friko Mekanik Afrika ve Ortadoğu'ya özel kayak parkları yapacak!

İstanbul'da bir AVM'de yaptığı Snowpark ile dikkatleri çeken Friko Mekanik, şimdi de başta Afrika ve Ortadoğu olmak üzere birçok ülkeye özel kayak parkları yapıyor.



Teknoloji geliştikçe birçok imkan da insanların ayağına geliyor. Bir Türk firması, şehir merkezlerine yaptığı özel kayak parklarla dünyanın dikkatini çekiyor. Türkiye dışında Almanya, Arnavutluk, Yunanistan ve Rusya'nın da aralarında olduğu 16 ülkeye soğuk hava depoları inşa eden Friko Mekanik, şimdi de ilkini İstanbul'da Torium Alışveriş Merkezi'nde (AVM) yaptığı Snowpark projesini Afrika ve Ortadoğu'ya ihraç edecek.

EVLERE KAR YAĞACAK
Tamamı Türk mühendislerden oluşan firmanın Genel Müdürü Levent Aydın, 'Katıldığımız bir fuarda projemizi anlattık. Herkes çok ilgi gösterdi. Daha sonra İstanbul'a gelip yaptıklarımızı gördüklerinde hemen teklifte bulundular' dedi. Özellikle Güney Afrika ve Arap ülkelerinden teklif aldıklarını söyleyen Aydın, Nijerya ile görüşmelerinin neredeyse sonlandığını ayrıca Azerbaycan'dan da aynı proje kapsamında istek geldiğini ifade etti.

Levent Aydın, zengin Arap ya da Afrikalılar'ın evlerine de kar odası yapmak için projelerinin hazır olduğunu belirtti. İstanbul'daki AVM'de yaptıkları Snowpark'ın mekanik kısmının 2 milyon dolara mal olduğunu söyleyen Aydın, kar odası maliyetinin de 50 bin ila 100 bin euro arasında değiştiğini kaydetti. Aydın kendilerinin en az Avrupa kadar iyi olduklarını ifade etti.
Takvim


Geri Dön